Købte koncertbilletter for kommunale midler: - Der kan være sket fejl

Sorø Kommune erkender, at der kan være sket fejl i forbindelse med brug af en konto, som borgmester Gert Jørgensen (K), har haft adgang til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sorøs borgmester, Gert Jørgensen (K), har brugt kommunens penge på koncertbilletter og middage for over 30.000 kroner. Det skriver B.T. i dag.

I en pressemeddelelse, som Sorø Kommune har udsendt onsdag eftermiddag, skriver Velfærdsdirektør Henrik Juul Kjær, at der kan være sket fejl.

- Sorø Kommune erkender, at der kan være sket fejl, og er ved at undersøge dette samt præcisere og nedskrive retningslinjer, skriver han.

B.T. skriver på baggrund af en aktindsigt, at 142.000 kroner fra kontoen er blevet brugt på gaver, sponsorater og tilskud til lokale foreninger og selskaber. En del af disse er givet i støtte til foreninger, hvor Gert Jørgensen selv har været aktiv. Og det er problematisk, mener oppositionspartiet Enhedslisten. TV2 ØST har også fået aktindsigt i de køb, der er blevet betalt med borgmesterens repræsentationskonto siden 2014. Aktindsigten viser blandt andet, at der er brugt 33.198 kroner på koncertbilletter og mad.

Læs også
Medie: Borgmester fik koncertbilletter og middage for 33.000 kroner
Læs også
Medie: Borgmester fik koncertbilletter og middage for 33.000 kroner

- Jeg synes ikke, det virker særlig sympatisk, at borgmesteren har en konto, han kan give til sine venner. Det virker heller ikke som om den er brugt til kommunens bedste. I den ene af sagerne kan jeg forstå, at han har brugt penge på en klub, som han selv er medlem af - og så bliver det altså svært at skelne, hvornår er det noget, der gavner borgmesteren, hvornår er det noget, der gavner borgmesterens parti, og hvornår er det noget, der gavner Sorø Kommune, siger kommunalbestyrelsesmedlemmet Bo Mouritzen til TV2 ØST.

Han mener, at kontoen er med til at udfordre, at alle står lige i Sorø Kommune.

- Det skal jo være sådan, at det er lige for alle. Hvis den ene forening har en forbindelse til borgmesteren og lige hurtigt kan få fikset noget, mens den anden forening ikke har - og skal gå igennem et langt ansøgningsapparat - så er det jo ikke rimeligt. Der skal være lighed i det her. Og der skal være gennemsigtighed i det, siger han.

Læs også
Kritiserer borgmesters brug af konto
Læs også
Kritiserer borgmesters brug af konto

Af pressemeddelelsen fra Sorø Kommune fremgår det, at kontoen blandt andet har været brugt til at give tilskud og sponsorater til lokale initiativer, der for eksempel falder uden for de ansøgningsfrister, der findes under Kultur og Fritidsudvalget.

- Borgmesteren har været tildelt retten til at råde over kontoen, når der har været tale om mindre beløb. Har der været tale om større beløb, har det været drøftet uformelt i Økonomiudvalget før tildeling. Denne praksis har været gældende i en lang årrække, og Sorø Kommune har haft denne praksis i den overbevisning, at man fulgte gældende regler, står der i pressemeddelelsen.

Hørte Lene Siel og Stig Rossen

De kommunale midler er blandt andet blevet brugt til at invitere medarbejdere og deres ægtefælder til koncerter med blandt andre Lene Siel, Stig Rossen og Kurt Ravn. Der er tale om billetter til en række velgørende koncerter arrangeret af Rotary.

- Billetterne til de fem koncerter i 2014 til 2018 er blevet tilbudt til medarbejderne i kultur og fritid, byrådssekretariatet og erhvervskontoret og har været set som personalepleje for at påskønne en særlig indsats, fortæller Velfærdsdirektør Henrik Juul Kjær i pressemeddelelsen.

Her er de fem koncerter, der er købt billetter og spisning til fra borgmesterens repræsentationskonto:

28. oktober 2014: Velgørenhedsarrangement med Kurt Ravn i Sorø Klosterkirke: 3.900 kroner

28. oktober 2015: 14 koncertbilletter til Stig Rossen i Sorø Klosterkirke: 6.300 kroner

25. oktober 2016: Koncert og spisning: 3.150 kroner

24. oktober 2017: 18 billetter til velgørenhedskoncert med Lene Siel inklusiv spisning i Sorø Klosterkirke: 7.848 kroner

23. oktober 2018: Koncert med Kurt Ravn i Sorø Klosterkirke: 12.000 kroner

 

Samlet er der købt billetter og mad for 33.198 kroner

Hvis der har været afbud, er deltagerne blevet tilbudt at tage ledsagere med, da billetterne allerede var købt, skriver kommunen.

- Det har været praksis i Sorø Kommune at anvende borgmesterkontoen på denne måde, og selvfølgelig efter bedste overbevisning efter reglerne. Nu er vi blevet bekendt med, at den tidligere brug muligvis ikke har været uden fejl. Det skal naturligvis undersøges, og vi har derfor sat vores juridiske afdeling i gang med et dybt dyk ned i dette, ligesom vi har bedt kommunens administration om at udarbejde helt klare retningslinjer for området, siger Henrik Juul Kjær i pressemeddelelsen.

TV2 ØST har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra både Gert Jørgensen og Henrik Juul Kjær.

Det har ikke været muligt. 


Nyhedsoverblik