Fem guldmedaljer til DM i skills til vores landsdel - for Clark er det helt særligt

Lærlinge og elever fra vores område har vundet fem kategorier til den store fag-konkurrence DM i Skills.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Clark Denniston Brown er 39 år. Han er uddannet kok, har en baggrund i USA - men har netop vundet konkurrencen for urmagere i Danmark.

Dermed står han for en af fem DM-sejre til vores landsdel i konkurrencen - og sejren kommer, selvom han er en moden mand med en noget anderledes historie end mange af de andre elever og lærlinge i konkurrencen, der typisk er unge og hvoraf nogen stadig bor hjemme hos deres mor og far.

- Jeg har boet i Danmark i fem år, hvor jeg flyttede til Danmark med min danske partner. Jeg åbnede en cafe i 2020, lige før corona - og efter den måtte lukke på grund af nedlukningen, så synes jeg, at det var tid til at prøve noget helt andet. Så jeg besluttede at søge ind som urmager. Og det har bare vist sig at være helt rigtigt for mig, siger han få timer efter, han stod på scenen i Fredericia og fik en guldmedalje om halsen.

Læs også
Emil kalder sit job for superspændende - men folk aner ikke, hvad han laver
Læs også
Emil kalder sit job for superspændende - men folk aner ikke, hvad han laver
Clark Denniston Brown vandt DM i Skills for urmagere.
Clark Denniston Brown vandt DM i Skills for urmagere. Foto: Sophia Hviid - Skills Danmark

Svær konkurrence

Selvom accenten er tydelig, så er sproget fejlfrit. Og han er rigtig glad for at vinde DM i Skills. Han synes dog, at konkurrencen var svær.

Konkurrencedeltagerne skulle nemlig lave en urskive til et lommeur. Den skulle fremstilles af to forskellige materialer, enten messing, stål eller aluminium - og uret skulle fungere, når viserne kom på.

- For at lave urskiven skulle vi bruge noget værktøj, som jeg aldrig har set før. Så jeg skulle virkelig tænke mig om, og stadig aflevere noget, der var så fejlfrit som muligt, siger den nykårede vinder, der tilsyneladende klarede opgaven med bravur.

Læs også
Unge træner op til DM i Skills: - Siden i sommers har jeg trænet hver tirsdag
Læs også
Unge træner op til DM i Skills: - Siden i sommers har jeg trænet hver tirsdag
DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, og i år blev det afholdt i Messe C i Fredericia lørdag eftermiddag.

Clark Denniston Brown er lærling hos Gronemann Ure på Frederiksberg i København, men bor i Sorø, og går på ZBC i Ringsted. Han er vild med fagets store alsidighed.

- Vi skal kunne klare mange forskellige opgaver. Lige fra at restaurere flere hundrede år gamle stueure, der er gået i arv, til at servicere de allernyste Rolex-ure, siger han.

Han mener, at sejren vil komme ham til gode i de kommende år.

- Vi mangler dygtige urmagere i vores branche, og jeg tror, at det her kommer til at se godt ud på mit C.V., siger han.

Her er alle vinderne fra DM i Skills 2023.
Her er alle vinderne fra DM i Skills 2023. Foto: Lasse Lagoni

Sejr i fem fag

DM i Skills er de seneste tre dage blevet afviklet i Messe C i Fredericia.

I alt 45 fag konkurrerede imod hinanden - og af dem blev fem fag vundet af kandidater fra vores landsdel.

Ud over Clark Denniston Brown vandt alubygger Benjamin Larsen fra Slagelse, brolægger Micke Graversgaard fra Lundby, gourmetslagter Christian Egedal Olsen fra Holbæk og som procesoperatører vandt Emilie Skovgaard Rasmussen fra Faxe, Andreas Krog Jull Madsen fra Torrig og Morten Wurr Waldstrøm fra Nykøbing Sjælland.


Nyhedsoverblik