Fartkontrol på motorvej overrasker politifolk

En omfattende fartkontrol på Vestmotorvejen torsdag overrasker politiet. Meget få kørte nemlig for stærkt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Knap 4.400 bilister kørte forbi politiets fartkamera på Vestmotorvejen torsdag. Af dem kørte kun 14 mennesker for stærkt - og ingen stærkt nok til at få et klip eller en betinget frakendelse af kortet.

Sådan lyder status, efter politiet i flere timer torsdag formiddag og i timerne lige efter middag målte farten på motorvejen ved Sorø.

- Det er helt vanvittigt få, der har kørt for stærkt. Det er faktisk fantastisk godt, siger Søren Skotte, der er leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiets målevogn stod på en strækning, hvor man må køre 130 kilometer i timen. Målingen skete samtidig efter myldretidstrafikken var overstået. 

Vejret var godt, og selvom trafikken måske var lidt tæt, så var der ikke særlige forhold, der ville sænke trafikken på stedet, fortæller Søren Skotte.

quote Det er helt vanvittigt få, der har kørt for stærkt. Det er faktisk fantastisk godt

Søren Skotte, leder af færdselspolitiet, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Jeg tror, at det er fordi priserne på brændstof er steget så meget - og at folk derfor har taget toppen af farten. Vi ser også, at den hurtigste bilist på motorvejen kørte 156 kilometer i timen. Det er helt unormalt, og generelt må vi sige, at målingens resultat er helt uhørt godt, siger Søren Skotte.

Vi sparer på benzinen og kører knap så hurtigt

Helt præcist kørte 4.359 biler forbi politiets fotoappparat, der altså kun skød 14 billeder i løbet af kontrollen, der blev foretaget på 3,5 time mellem klokken 9.39 og 13.10 torsdag. 

Det svarer til, at kun 3,2 promille af trafikken kørte med ulovlig høj fart.

Allerede i april kunne Vejdirektoratet måle, at danskerne begyndte at sænke gennemsnitsfarten på motorvejen. 

De konkluderede dengang, at det skete på grund af de høje brændstofpriser. Siden er priserne kun steget - og en liter benzin koster i dag 17,49 kroner, mens en liter diesel koster 16,89 kroner.

Situationen nu er modsat situationen i 2020, hvor nogle bilister satte farten voldsomt op under coronanedlukningerne. Nu er foden lettet fra speederen, og vi kører i gennemsnit næsten fem kilometer langsommere i timen.

Læs også
Kørte 189 kilometer i timen på landevej – bilist mistede kørekortet på stedet
Læs også
Kørte 189 kilometer i timen på landevej – bilist mistede kørekortet på stedet

At mange har sænket hastigheden, og flere kører lovligt, er da også noget, der glæder færdselspolitiet.

- Det er vi glade for. Det gør, at flere kommer sikkert hjem, siger Søren Skotte.


Nyhedsoverblik