Kørte 189 kilometer i timen på landevej – bilist mistede kørekortet på stedet

En bilist måtte aflevere sit kørekort på stedet, da personen blev taget i at køre over dobbelt så hurtigt som det tilladte nord for Rønnede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En bilist, der onsdag kom drønende ud ad Vordingborgvej nord for Rønnede, mistede sit kørekort på stedet – og personen skal også af med hele 8.000 kroner i bøde.

Det skyldes, at bilisten blev taget i at køre 189 kilometer i timen på landevejen, hvor hastighedsgrænsen ligger på under det halve, nemlig 80 kilometer i timen.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sin døgnrapport.

Hvad skal der til for at få frakendt sit kørekort?

Særligt fokus på netop den landevej

Vordingborgvej er kommet i politiets søgelys, fordi der ofte er meldinger om, at der bliver kørt meget stærkt på strækningen. Og det har onsdagens fartkontrol været en bekræftelse af.

Politiet var til stedet onsdag aften mellem klokken 21.21 og 23.49, og i det tidsrum blev 43 biler standset og kontrolleret.

Der var blandt andet en bilist, som kørte af sted med 142 kilometer i timen, hvilket giver en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 5.000 kroner. Tre andre kørte mere end 30 procent for stærkt, hvilket foruden en bøde betyder, at de får et klip i deres kørekort.

VAnvidskørsel i Korsør
Læs også
Vanvidskørsel fortsætter i Korsør - bilist bragede af sted med 106 kilometer i timen
VAnvidskørsel i Korsør
Læs også
Vanvidskørsel fortsætter i Korsør - bilist bragede af sted med 106 kilometer i timen

Foruden fartovertrædelser var der også andre trafikforseelser, som politiet fangede onsdag aften. En person blev sigtet for narkokørsel og for at køre uden kørekort, en blev sigtet for at køre med stjålne nummerplader, og en tredje blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Politiet understreger, at de vil have skærpet fokus på området ved Vordingborgvej fremover. Der vil være løbende kontroller på vejen.