Borgmester ked af placering på corona-liste

Borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen, er ked af, at Sorø er en af syv byer, myndighederne holder øje med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her til eftermiddag blev der afholdt pressemøde om den aktuelle corona-situation i Danmark. Her fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der er i alt syv byer, som myndighederne holder ekstra godt øje med i Danmark.

Én af de byer er Sorø, og det ærgrer borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen (C).

- Det er jeg naturligvis meget ked af, fordi vi gennem en lang periode har ligget som det sted på Vestsjælland, hvor der ikke var nogen smitte at spore, siger Gert Jørgensen (C).

Den syv byer er karakteriseret ved, at der lige nu er registreret mere end 20 personer pr. 100.000 indbygger med covid-19. De resterende seks byer er Ringsted, Århus, Silkeborg, Glostrup, Solrød og Nyborg.

I Sorø drejer det sig om 20,1 smittede pr. 100.000 indbygger, hvilket svarer til mellem 6 og 8 smittede, fortæller Gert Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter grafikken.

Grafik: Nick Abildgaard

Går i dialog med det samme

Mens vi andre først fik beskeden i forbindelse med pressemødet, så fik Gert Jørgensen (C) allerede beskeden tidligere på dagen. Han og kommunen går i dialog med styrelsen for patientsikkerhed med det samme, fortæller han.

- Med et henblik på, hvordan vi kan medvirke til at inddæmme smitten, hvordan kan vi lave smitteopsporing, og om det anbefales, at vi tester på vores plejecentre osv. Men det ved vi jo først, når vi ved, hvad et er for nogle borgere, der nu er kommet frem i statistikken, uddyber borgmesteren.

Sorø Kommune ved på nuværende tidspunkt ikke noget om de smittede. Men Gert Jørgensen (C) lægger ikke skjul på, at det kan have en betydning, at Sorø ligger forholdsvist tæt på Ringsted, der den seneste uge har set en stor stigning i antal af smittede.

- Vi har jo mange borgere, der pendler til og fra Ringsted, som er vores gode nabokommune. Og det er klart, at selvom man har gjort mange gode ting i Ringsted, så kan det være svært at undgå, inden det er opdaget, at smitten er bragt hjem til Sorø, siger han.