Børn blev flere gange efterladt ved busstoppested: - Jeg stod bare og græd

Niårige Jessica og hendes lillebror på seks år er tre gange blevet afvist ved bussen, nu retter deres mor kritik mod Ditobus og Movia.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når niårige Jessica Rebien og hendes lillebror Jonathan på seks år skal hjem efter skole, så foregår det med bus mellem Sorø og hjemmet i Ruds Vedby.

Turen på cirka 20 kilometer har på det seneste dog ikke været uden problemer.

quote Jeg stod bare og græd og græd og græd

Jessica Rebien, 9 år 

Jessica og Jonathan Rebien er nemlig flere gange blevet nægtet adgang til bussen, når de skulle hjem fra skole. 

- Mig og Jonathan, skulle til at tage bussen hjem fra skole fra Sorø Busterminal, men så kom bussen forbi os, men vi måtte ikke komme med, den kørte bare direkte forbi uden at standse for at sige noget, siger niårige Jessica Rebien.

Situationerne har ikke været særlig rare for storesøster Jessica Rebien.

- Først ringede jeg til mor, men så begyndte jeg at græde, for jeg kunne ikke se en ekstra bus, til der hvor vi skulle hen, og så stod Jonathan og jeg lidt og panikkede, siger Jessica Rebien og fortsætter:

- Jeg stod bare og græd og græd og græd, og så satte jeg mig på en kantsten og græd mere.

Fyldt på grund af corona

Børnenes mor, Bianca Rebien, har efter situationerne flere gange talt med busselskabet Ditobus, og har fået forklaret, at busserne har været fyldte på grund af coronasituationen. Busselskabet har prøvet at sætte ekstra busser ind, men det har dog ikke løst problemet.

quote Jeg bliver mindre tryg ved at tage bussen

Jessica Rebien, 9 år 

- Det er dybt frustrende, vi bor 20 kilometer fra Sorø, så de har ikke bare mulighed for at cykle hjem. Jeg har to gange måtte køre fra mit arbejde, fordi de står tilbage, og det er utrygt for dem, siger Bianca Rebien.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Mor, Bianca Rebien, har måtte køre fra sit job for at hente Jessica og Jonathan, når bussen har kørt lige forbi dem. Video: Mathias Svane Kraft - TV2 ØST

Jessica Rebien er da heller ikke længere tryg ved at tage bussen selv.

- Jeg har det ikke godt, jeg bliver mindre tryg ved at tage bussen, for hvis nu det her gentager sig, hvad skal vi så gøre, hvis mor eller morfar ikke er der?

Skal tage børn med

Ifølge Movias egne retningslinjer skal chaufførerne tage børnene med. Derfor undskylder selskabet også over, at de to børn ikke er blevet samlet op ved stoppestedet.

- Hvis vi kommer over til et stoppested, og der står nogle børn, så prioriterer vi at tage børnene med højere end kapaciteten i bussen, så når sådan noget her sker, så er det en fejl, der ikke må ske, siger Camilla Struckmann, Kommunikationsdirektør i Movia.   

quote Når sådan noget her sker, så er det en fejl

Camilla Struckmann, Kommunikationsdirektør, Movia

Fejlen er dog alligevel sket, og derfor har Movia i dag taget konsekvens af situationen.

- Vi har haft alle operatører til et møde i dag og indskærpet reglerne. Vi har sat ekstra kapacitet ind på den pågældende linje, og så har der faktisk også været en medarbejder med ude i dag sammen med Jessica og tage turen for at genoprette tilliden til busturen, siger Camilla Struckmann.

Det er blandt andet her fra Sorø Busterminal, chaufførerne ikke har taget børnene med.  
Det er blandt andet her fra Sorø Busterminal, chaufførerne ikke har taget børnene med.   Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST