¨

Blev påkørt af tog og er endnu ikke identificeret – nu gør politiet et sidste forsøg

For halvandet år siden trådte en mand ud foran toget nær Sorø Station og tog sit eget liv. Ingen ved, hvem han er.

01:29

VIDEO: Politiet gør et sidste forsøg på at identificere manden, inden han bliver begravet i De Ukendtes Grav. Video: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den 11. marts 2019 stod en nøgen mand i skoven lidt øst for Sorø Station og lyttede efter toget fra København.

- Han havde afklædt sig, og så gik han af egen fri vilje og drift ud foran toget med den forventning, at han ville tage sit eget liv. Og det lykkedes også for ham, siger politikommissær Tom Stysiek fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vi kan desværre ikke vise fotos af ham, fordi han er kommet så slemt til skade

Tom Stysiek, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Manden ligger, her halvandet år senere, fortsat inde på Retsmedicinsk Institut i København og er altså endnu ikke blevet begravet. Han er nemlig et mysterium, for ingen har henvendt sig og efterlyst en far, søn, ven eller ægtemand. Den afdøde mand efterlod heller ikke et afskedsbrev eller personlige papirer.

- Der var intet, siger Tom Stysiek.

Kun tøjet lå tilbage

Det eneste, som politiet fandt efter selvmordet, var hans tøj – men heller ikke det ledte politiet til identifikation af manden.

- Det var standard-tøj. Det er ikke sådan, at man kan sige, at det var noget specifikt eller specielt tøj, som ingen andre går i, siger politikommissæren.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sådan her så mandens tøj ud. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

En efterlysning på bo- og væresteder, det retslægelige ligsyn eller tjek i dna- og fingeraftryksregistret gav heller ikke resultat. Og til sidst gjorde politiet noget, de ellers aldrig gør ved selvmord: Den 22. marts 2019 gik de i pressen med en efterlysning.

- Vi kan desværre ikke vise fotos af ham, fordi han er kommet så slemt til skade, at det vil være uetisk for os at vise de billeder i pressen. Men han har nogle tatoveringer, som vi håber, at nogen kan genkende, siger Tom Stysiek.

Manden har fire tatoveringer – et lille anker på venstre håndled, en rygtatovering af en halv løve og halv ulv og så to citater. I am a hero of this story står der på den venstre side af mandens brystkasse – et citat, som man formoder stammer fra en sang af Regina Spektor fra 2006. Derudover pryder ordene Lev dit liv mandens højre kraveben.

- Det er den tatovering, der gør, at vi tror, at han har været i Danmark i et stykke tid eller muligvis var dansk. Men det har han ikke nødvendigvis været, siger politikommissæren.

Artiklen fortsætter under billederne.

Et anker på venstre håndled. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

En rygtatorvering med en ulv og en løve. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ordene  "I am a hero of this story" på mandens brystkasse. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ordene "Lev dit liv" ved mandens højre kraveben. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ingen  forventning om identifikation

I sommer var politiet ellers klar til at begrave manden i De Ukendtes Grav, men så var en IT-fejl skyld i, at den gamle efterlysning med mandens tatoveringer blev sendt ud igen. Det fik Weekendavisen til at tage historien om det ulykkelige liv op, og derfor udsatte politiet begravelsen i det tilfælde, at nogle pårørende nu skulle henvende sig.

Det er meget sjældent, at folk dør så ensomme som manden fra Sorø, helt uden spor og uden nogen, der savner ham, men intet tyder på, at det ændrer sig.

- Nu er der gået halvandet år, og vi bliver nødt til snart at begrave ham. Og som det ser ud nu, har vi ikke nogen forventning om, at han bliver genkendt, siger Tom Stysiek.

Politiet regner med, at manden bliver begravet inden for en måneds tid, hvis ikke der kommer nye oplysninger i sagen.

Hvis du har en idé om, hvem den afdøde er, kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.

SIGNALEMENT AF MANDEN:

Den afdøde beskrives som:

  • Mand
  • Måske dansk
  • Cirka 40 år
  • 180 cm høj
  • Almindelig af bygning
  • Kort, mørkt hår
  • Skægstubbe

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App