Arbejdstilsynet: Der er flere sikkerhedsproblemer i stort altan-firma

Firmaet Altan.dk, der har hovedkontor i Sorø, har fået 15 forbud og strakspåbud af Arbejdstilsynet, skriver medie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 10. januar 2020 omkom en 35-årig håndværker i en alvorlig arbejdsulykke, mens han var på arbejde for firmaet Altan.dk, der har hovedkontor i Sorø.

quote Det er klart, at ét strakspåbud er ét for meget, og vi ville helst være dem foruden.

Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør i Altan.dk

Dødsulykken fandt sted på Gasværksvej i København og skete, da den ansatte faldt ud af en lift fra tredje sals højde. Altan.dk modtog efter ulykken to strakspåbud. 

Alvorlige problemer med arbejdsmiljøet

Mediet A4 Arbejdsmiljø fortæller, at dødsulykken ikke er første gang, at Altan.dk har haft alvorlige problemer med arbejdsmiljøet og sikkerheden på deres mange stillads-byggerier i København og andre store danske byer.

Således viser aktindsigter, som A4 Arbejdsmiljø har fået fra Arbejdstilsynet, at Altan.dk siden 2014 har fået 15 såkaldte forbud og strakspåbud, der er to af de mest alvorlige reaktioner, som tilsynet kan give til virksomheder.

Altan.dk har sendt et skriftligt svar til A4 Arbejdsmiljø.

- Det er klart, at ét strakspåbud er ét for meget, og vi ville helst være dem foruden. I Altan.dk vægter vi sikkerhed højt og har nogle helt klare regler for brugen af sikkerhedsudstyr. Vi kræver, at alle vores medarbejdere følger reglerne og gør en stor indsats for løbende at uddanne og informere sig omkring sikkerhedstiltag, skriver Casper Gorm Knudsen, administrerende direktør i Altan.dk, i et mailsvar til A4 Arbejdsmiljø.