Stifter trækker sig tilbage fra lokalt familiefirma

Stifteren af Sorø-virksomheden Altan.dk, Peter Knudsen, har trukket sig ud af ledelsen. Firmaet får ny ejerkreds og bestyrelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Peter Knudsen, stifter af Sorø-virksomheden Altan.dk, har forladt firmaets bestyrelse og solgt en del af sine aktier.

Det skriver Finans.dk.

Altan.dk kom ud af 2017 med et underskud på 25 millioner kroner, og nu har en investorgruppe købt sig ind i virksomheden. Det er investeringsselskabet Liberation Investments A/S, der har købt sig ind, og det sker for at sikre optimale betingelser for udviklingen af Altan.dk i fremtiden.

Det siger den administrerende direktør og stifterens søn, Casper Knudsen, i en pressemeddelelse.

- Med de nye investorer får Altan.dk en markant kapitalindsprøjtning og et endnu stærkere fundament at bygge ovenpå. Det giver os de bedste betingelser for at indfri vores ambitioner om blandt andet at satse endnu mere på elevatorer i eksisterende etagebyggerier samt øge vores vækst på det sydsvenske marked, siger han. 

Meget hjerteblod involveret

Den nye ejerkreds ændrer ikke på den daglige ledelse og organisering i Altan.dk, skriver firmaet i pressemeddelelsen, men håbet er, at medejerne kan give ny inspiration.

- Jeg glæder mig meget til det nye samarbejde, som både vil give Altan.dk mulighed for at arbejde med et mere langsigtet fokus og skabe ny dynamik i vores virksomhed, siger Casper Knudsen.

- Vi har brugt god tid på at få aftalen på plads. Der er mange følelser og hjerteblod involveret i en familieejet og -ledet virksomhed som vores. Derfor har det været altafgørende for os at finde de helt rigtige medejere, som forstår vores grundlæggende værdier og kultur. 

Familien ejer stadig størstedelen

Også de nye investorer glæder sig til samarbejdet.

- Altan.dk er en spændende virksomhed, som vi gerne vil understøtte udviklingen af. Som én af få danske byggevirksomheder har de vist, hvordan man kan udvikle og forfine et koncept og være med til at modne et marked på relativt kort tid – og vi tror, at potentialet er endnu større, siger medejer i Liberation Investments A/S, Allan Søgaard Larsen.

Investorgruppen indtrådte i ejerkredsen den 17. august. De ejer nu 30 procent af aktierne i virksomheden, mens familien Knudsen fortsat ejer den resterende del. Foruden Peter Knudsen er også Casper Knudsen trådt ud af firmaets bestyrelse.

Altan.dk er Danmarks største altanvirksomhed. Den beskæftiger omkring 150 medarbejdere og omsætter årligt for omkring 200 millioner kroner.