60 statslige arbejdspladser flytter til Stenlille: - Det skal nok blive godt

Det statslige gasdistributionsselskab Evida åbnede i dag sit kontor i Stenlille, der fremover bliver arbejdsplads for 60 ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

60 statsligt ansatte kunne fredag for første gang møde ind på det nye kontor og driftcenter i Stenlille.

Det statslige gas-distributionsselskab Evida har dermed flyttet 60 arbejdspladser ud af hovedstaden til den Midt-sjællandske by.

quote Vi skal lige vænne os til det

Jacob Sylvest Nielsen, IT- og dikteringschef hos gasdistributionsselskab Evida 

- Det skal nok blive godt. Nu er det jo nyt. Det sker lige nu. Vi skal lige vænne os til det, siger Jacob Sylvest Nielsen, der er IT- og dikteringschef i selskabet, og en af dem, der nu skal vænne sig til at køre mod vest i stedet for ind i København.

Ejet af staten

Evida er en statsejet  og offentligt reguleret virksomhed, som i dag er en del af Energinet.

Selskabet blev dannet 1. oktober sidste år, efter staten havde købt og fusioneret de danske gasforsyningsselskaber. Et flertal i Folketinget mente nemlig, at gasnettet er kritisk dansk infrastruktur, og derfor bør være ejet af staten.

Selskabet har hovedkvarter i Viborg i Jylland, men har driftcentre i Middelfart og nu også i Stenlille.

Håber, at de slår sig ned

Borgmester Gert Jørgensen (K) fra Sorø Kommune håber, at nogle af de ansatte fremover vil slå sig ned i det smukke område.

- Jeg håber, at nogen vil få den idé at flytte tættere på. Og når de lærer Stenlille at kende, så er jeg altså sikker på, at byen frister, siger han til TV2 ØST.

Stenlille rummer allerede arbejdspladser tilknyttet det store gaslager, Akviferlageret, og arbejdspladser fra Energinet.