Ny styrelse på vej - Region Sjælland beder om flere statslige arbejdspladser

Regeringen vil oprette en ny styrelse, der skal sikre forsyningen af værnemidler. Den bør ligge i Region Sjælland, mener regionens politikere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Placeringen af en ny statslig styrelse for værnemidler skal placeres i Region Sjælland.

Det mener politikere i regionen, og derfor har regionsrådsformand Heino Knudsen (S) sendt en bøn til regeringen om at flytte styrelsen ud på Sjælland.

quote Det ligger i direkte forlængelse af udflytningerne, at en ny styrelse selvfølgelig skal placeres udenfor hovedstaden

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand

- Vi kan finde en god placering til den nye styrelse, så den hurtigst muligt kan flytte ind og starte sit arbejde.

- Region Sjælland ligger centralt og godt placeret i forhold til København, og så er Region Sjælland den region, der har færrest statslige arbejdspladser i forhold til antal indbyggere. Derfor mener jeg, det vil være oplagt at flytte de statslige arbejdspladser til vores region, siger Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

Færrest statslige arbejdspladser i Region Sjælland

Ifølge regeringen forventes den nye styrelse at være klar til at starte sit arbejde i august. Så det er nu, at tingene bliver afgjort.

Og det er skævheden i fordelingen af de statslige arbejdspladser, der bør veje tungt, mener regionsrådsformanden.

Det skal den nye styrelse

Antallet af statslige arbejdspladser i forhold til indbyggere i de fem regioner er lavest i Region Sjælland med 379 arbejdspladser per 10.000 indbyggere, mens Region Hovedstaden topper med 682 ifølge en opgørelse fra 2018.

- Det ligger i direkte forlængelse af udflytningerne, at en ny styrelse selvfølgelig skal placeres udenfor hovedstaden, hvor den kan bidrage til at skabe vækst og nye arbejdspladser. Derfor giver det på alle måder god mening at placere styrelsen i Region Sjælland, siger Heino Knudsen.