1900 gymnaster springer foråret ind

I denne weekend er Sorø Hallen fyldt med gymnastikglade børn og voksne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I takt med at foråret springer ud, springer gymnaster rundt til forårsopvisninger i hele landet.  

Flere end 100.000 gymnaster samles i løbet af foråret, og i denne weekend går det så løs i Sorø, hvor blandt andet PGI Powerpiger skal på gulvet. De er 40 piger i alderen otte til ti år: 

- Jeg skal på gulvet med mine små piger lige om lidt. Og det bliver bare fedt. Vi har øvet os længe, og det bliver spændende, at de kan komme på gulvet og få lov til at vise, hvad de har øvet sig på hele vinteren, siger gymnastikinstruktør Josefine Grønholt Hansen. 

Gymnasterne glæder sig til at komme på gulvet i Sorø Hallen og vise, hvad de har lært igennem året.
Gymnasterne glæder sig til at komme på gulvet i Sorø Hallen og vise, hvad de har lært igennem året. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

I Sorø kan de samle 1.900 gymnaster til spring- og rytmegymnastik. Selvom alder og erfaringer spænder bredt, er glæden ved gymnastikken fælles for dem alle: 

- Rundt omkring i hallerne på Midt- og Vestsjælland mødes foreninger i et stærkt fællesskab, som går på tværs af alder, køn og niveau. Fælles for dem alle er kærligheden til gymnastikken og suset i maven, når de går på gulvet for at vise deres færdigheder og glæde ved bevægelse frem, fortæller Merete Diana Hansen, der er formand for DGI Midt- og Vestsjælland Gymnastik. 

Det er frivillige fra DGI Midt- og Vestsjælland Stævnekompetencegruppe Syd, der sørger for at både gymnaster og publikum får en god oplevelse: 

De frivillige sørger for at weekenden spiller for både gymnaster og publikum.
De frivillige sørger for at weekenden spiller for både gymnaster og publikum. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

- Vi snakker et par tusinde, der skal på gulvet og lige så mange tilskuere. Det er bare et kæmpe event for os, lyder det fra Heidi Aamand, der er formand for Stævnegruppe Syd. Hun tilføjer:

- Vi er en stor, sammentømret gruppe af frivillige ildsjæle, som efterhånden har mange års erfaring med at stable denne store gymnastikfest på benene. Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd.

Læs også
Efter forrygende besøgstal - kommune fortsætter med børnepas til kulturen
Læs også
Efter forrygende besøgstal - kommune fortsætter med børnepas til kulturen

Nyhedsoverblik