Efter forrygende besøgstal - kommune fortsætter med børnepas til kulturen

Børn fra Guldborgsund fik mulighed for gratis besøg på museer og andre kulturinstitutioner på kommunens regning i 2022. Nu får de chancen igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I efteråret 2021 lancerede Guldborgsund Kommune et eksperiment for at øge interessen for kultur blandt kommunens børn og unge. Nemlig et såkaldt kulturpas, der gav gratis adgang til flere kulturelle tilbud på Lolland-Falster. 

I 2022 lagde 5.061 børn og 4.623 voksne vejen forbi de kulturinstitutioner, som var med i eksperimentet. Nu har Guldborgsund Kommune besluttet at gentage eksperimentet i 2023. 

- Vi glæder os til at fortsætte med Kulturpasset i 2023 og fremover, så kommunens børn, unge og deres familier kan få gode og fælles oplevelser helt gratis, udtaler formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen i en pressemeddelelse om initiativet.

For hele familien

Kulturpasset giver børn og unge under 18 år med bopæl i Guldborgsund Kommune mulighed for at få gratis kulturoplevelser på fire udvalgte kulturinstitutioner årligt. 

Formålet er ifølge kommunen at give børn og unge kendskab til og mulighed for at deltage i de lokale kulturtilbud. Alt, de besøgende børn og unge under 18 år skal gøre, er at fremvise deres sygesikringskort. 

Læs også
Gratis eksperiment for børn gav næsten 10.000 besøg
Læs også
Gratis eksperiment for børn gav næsten 10.000 besøg

Hver kulturinstitution tilbyder så gratis entré og særligt tilrettelagte aktiviteter for børn og unge i udvalgte uger eller på udvalgte dage. Hvert barn eller søskendeflok kan desuden tage op til to voksne familiemedlemmer med. 

Aktørerne i Kulturpasset skifter fra år til år. I 2022 var Gedser Remise, Museum Lolland-Falster, Guldborgsund Zoo & Botanisk Have og Middelaldercentret med i initiativet. 

2023 byder på teater, kunst, golf og musik

I år er det Teatret Masken, Fuglsang Kunstmuseum, Golf & Fun og Ensemble Storstrøm, der er med i kulturpasset.

Teatret Masken giver gratis adgang til alle forestillinger i 2023, indtil de gratis kulturpas-billetter er udsolgt.

Fuglsang Kunstmuseum giver børn, unge og deres familiemedlemmer gratis adgang fra februar til august. 

- Vi elsker at få besøg af børnefamilier på Fuglsang Kunstmuseum. Det er altid hyggeligt, og vi ønsker at give familierne anderledes og særlige oplevelser, der altid er i øjenhøjde, udtaler Fuglsang Kunstmuseums direktør, Anna Schram Vejlby i pressemeddelelsen. 

Fra uge 16 og 17 giver Golf & Fun gratis adgang til den store golfpark, hvor der er mulighed for at prøve forskellige former for golf. 

Ensemble Storstrøm giver kommunens børn og unge gratis billetter til to koncerter i henholdsvis maj og oktober måned. 

Kulturpasset er finansieret med af kommunen med 167.000 kroner årligt.