Politi undersøger natteskyderi ved rockeres klubhus

Rockerklubben Gremiums klubhus i Lårup ved Stenlille er i nat blevet beskudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politifolk fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi undersøger mandag morgen en skudepisode i Lårup ved Sorø i nat, hvor et klubhus tilhørende rockergruppen Gremium angiveligt er blevet beskudt.

Det bekræfter politiinspektør Kim Kliver overfor TV ØST.

- Jeg kan bekræfte, at der mandag morgen er blevet skudt i Lårup. Vi kan ikke sige meget lige nu, men jeg kan sige, at ingen er kommet noget til, siger Kim Kliver.

Der var flere personer inde i bygningen, da skyderiet fandt sted. Hvor mange personer, vil politiinspektøren dog ikke ud med.

Han oplyser, at anmeldelsen af skyderiet indløb fra flere borgere klokken 04.35 mandag morgen, hvor der blev affyret "en række skud". Hvor mange skud, der er tale om, vil Kim Kliver ikke oplyse.

Banderelateret konflikt

Skyderiet er en del af konflikter i bandemiljøet, oplyser Kim Kliver.

- Men det er på ingen måde acceptabelt, når der skydes i det offentlige rum. Vi har naturligvis stor fokus på naboer og andres sikkerhed, hvorfor der lægges store kræfter i vores indsats, siger han.

Politiinspektøren vil dog ikke kommentere, hvem Gremium slås mod. 

- Det jeg vil sige på nuværende tidspunkt er, at det er banderelateret. Jeg vil ikke komme ind på, hvor det er, vi ser konfliktbilledet på nuværende tidspunkt. Den viden bruger vi til vores målrettede efterforskning, siger han.

Gerningsmand kendes ikke

Rockerhuset i Lårup tilhører gruppen Gremium, der har rødder i Tyskland.

Et vidne, der ønsker at være anonym, oplyser til TV ØST, at vedkommende har hørt skud med automatvåben i byen - angiveligt som en salve, der er blevet skudt med mange skud. 

Hvem der har skudt mod klubhuset ved det endnu ikke. 

- Det arbejder vi selvfølgelig med. Vi har lavet afhøringer hele dagen og tekniske undersøgelser. Vi er faktisk stadig i gang med at ransage og lave tekniske undersøgelse. Så det er et større arbejde, som vi vil evaluere senere. Og så ved vi fra erfaringer, at vi kommer til at arbejde med det i et stykke tid, fordi der ikke er den store lyst til at medvirke fra miljøet selv, siger Kim Kliver.

By afspærret

Politiet er mandag morgen massivt til stede i den lille by, der er delvist afspærret. Her indsamles der tekniske spor, og områder af byen afsøges med hunde.

Politiet er dog meget fåmeldte med informationer om, hvad der præcist er sket i byen.

Hvad gør I for at sikre naboer og borgeres sikkerhed i byen?

- Det, vi kan gøre, er en synlig politimæssig indsats kombineret med den efterforskning, vi laver, siger Kim Kliver.

Blæst om klubhus

Der har den seneste tid været blæst omkring rockerborgen i Lårup.

Der blev senest skudt mod klubhuset den 29. juni, og siden har kræfter i kommunen med borgmester Gert Jørgensen (K) i spidsen arbejdet på at lukke klubhuset.

Senest var der fokus på klubben den 7. oktober, hvor der blev afholdt en større rockerfest i Lårup.

Opdatering:
Clock23. okt 2017, kl. 14:24
Opdateret med Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.