¨

Folkemøder spreder sig – nu har Sorø også fået et

00:57

Anne Madsen (S) og Jannik Svensson fik en god snak, da de begge var ude at køre i hestevogn til det nye folkemøde. Video: Jesper Hald - TV2 ØST

For første gang kunne man i dag komme til folkemøde i Sorø. Det skal skabe dialog mellem borgere, politikere, frivillige foreninger og erhvervslivet.

Bornholm har et, Kalundborg og Møn har et, og nu har Sorø også et. Et folkemøde.

Lørdag løb det af stablen for allerførste gang i den midtsjællandske by, og borgerne kunne høre oplæg, tage på dialogcafé og deltage i forskellige aktiviteter.

Dagens nøgleord var viden, dialog og inspiration for at bane vejen for en diskussion om udviklingen af lokalsamfundet.  

- Det handler om dialog mellem borgere og politikere, foreninger, erhvervsliv og alle de frivillige. Det er en fantastisk idé, og det summer af aktivitet her, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

  Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Borger: Et super initiativ

Og det nye initiativ falder i rigtig god jord hos de lokale borgere – i hvert fald hos Hanne Thrysøe og Keld Andreassen.

Det bringer folk på gaden, og de kommer hinanden ved, og de får talt om de forskellige ting og de muligheder, der er i Sorø

Keld Andreassen, Sorø

- Jeg synes, det er et super initiativ. Og så skal vi også støtte det, når det er her. Det bringer folk på gaden, og de kommer hinanden ved, og de får talt om de forskellige ting og de muligheder, der er i Sorø. Det er alletiders, siger Keld Andreassen.

Hanne Thrynsøe håber også, at arrangementet kan give foreningslivet i byen et skub.

- Det er rigtig godt, at alle de frivillige organisationer er på banen. Det kunne være, der var nogen, der blev fristet eller lokket til at deltage lidt mere og måske finde noget tid til det, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Keld Andreassen og Hanne Thrynsøe er begejstrede for initiativet. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

En politisk snak til hest

Til folkemødet var der også mulighed for at køre rundt i byen i hestevogn. Og her kunne Sorø-borgerne få en snak med de lokale politikere.

- Vi snakker om børne- og ungeområdet og den politik, der bliver ført både på landsplan og her i kommunen. Vi deler synspunkter om normeringer og på de ting, som vi nok har en fornemmelse af, at personalet i daginstitutionerne rigtig gerne vil, men nogle gange har lidt svært ved at opfylde, siger Jannik Svensson, der på turen i hestevognen fik en god snak med byrådspolitiker Anne Madsen (S).

- Jeg synes, det er dejligt uformelt. Vi får snakket om alt muligt, men også hvilke muligheder, der er i Sorø, og hvordan kan vi som politikere være med til at gøre det bedre ud fra det, vi ved, der dur. Jeg synes, det er dejligt. Vi får en god snak med mennesker, man måske ellers ikke ville have mødt, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App