Efter møde med borgmester om Blomstergården: Familien Andersen stopper ikke her

Sorø-borgmester Gert Jørgensen holdt tirsdag det lovede møde med familien Andersen, der rettede skarp kritik af plejecentret Blomstergården

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gennem mange måneder har familien Andersen været vidne til dårlig omgangstone og manglende bleskift overfor deres demente mor, Inger Lise Andersen. 

Sorø Kommunes borgmester Gert Jørgensen lovede den 30. juli overfor TV ØST, at han ville mødes med familien for at få talt tingene igennem. Og tirsdag blev mødet så afholdt.

Kirsten Andersen, datter til Inger Lise Andersen, fortæller:  

- Vi havde forventet, at de ville indse problemet. Personalet ændrer sig jo ikke, selvom hun ikke er der længere, siger hun. 

Familien stopper ikke

Inger Lise Andersen er ikke på plejecentret længere, da hun afgik ved døden den 20. august. 

quote Personalet ændrer sig jo ikke, selvom hun ikke er der længere

Kirsten Andersen, datter

Men familien Andersen fortsætter dog kampen mod kommunen. 

- Det er for at undgå, at det skal gå ud over andre, siger familien lige efter mødet.

Konstruktiv tone

Over for TV ØST beklager borgmester Gert Jørgensen, at familien ikke har fået den optimale pleje, og at Sorø kommune ikke har leveret de ydelser, familien ønsker. Han betegner dog dialogen som konstruktiv.

Familien overvejer nu at gå videre med sagen til politiet eller Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Se eller gense indslaget om Blomstergården:

Dårlig omgangstone, nedladende kommentarer og en forrået medarbejderkultur. Det er noget af den kritik, en familie nu står frem med af plejecenteret Blomstergården i Sorø Kommune.
Vi har tidligere fortalt om familien Andersen, der gennem mange måneder har fundet deres demente mor gennemblødt i urin og med afføring på sengebetrækket. Men hvornår er det okay at bruge magt, når en dement ikke vil have skiftet sin ble?