Danmarks udsendte hædret til flagdag

I dag markeres den nationale flagdag for Danmarks udsendte. Flere steder i regionen blev dagen markeret med blandt andet taler, gudstjenester

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke tilfældigt, at Biblen taler om en kamp. Kampen mod det onde. Kampen for det gode

Sådan lød det da Bo Breuning Depner prædikede til gudstjenesten i Tersløse Kirke ved Dianalund.

I kirken ved Dianalund var veteraner, soldater og pårørende inviteret til veterantræf for at fejre den nationale flagdag.

Den 5. september er det nemlig den officielle flagdag for Danmarks udsendte, hvor vi hædrer de personer, der har været sendt ud på mission fra Danmark - både som for eksempel soldater, politifolk eller sundhedspersonale.

Læs også
Krigere ville henrette Anker - nu har han fået arbejde
Læs også
Krigere ville henrette Anker - nu har han fået arbejde

Over hele landet bliver flagdagen markeret med forskellige arrangementer for at anerkende veteraners indsats.

VIDEO: I Tersløse Kirke ved Dianalund blev der holdt gudstjeneste for veteraner, soldater og pårørende. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Meget udansk

quote Det med, at vi som soldater skulle fremhæves særligt, er meget udansk, så det skulle jeg lige vænne mig til, men det vokset på mig

Brian Lundberg Kristensen, Kaptajn, Hærens Officersskole

Brian Lundberg Kristensen, som er kaptajn ved Hærens Officersskole, var til at starte med ikke begejstret for flagdagen.  

- Det er ret udansk at tage nogle og putte dem op på en piedestal og fejre, som dagen jo er tiltænkt til. For vi har jo taget et aktivt valg om at blive soldater, siger Brian Lundberg Kristensen.

Artiklen forsætter under billedet.

Brian Lundberg Kristensen er kaptajn på Hærens Officersskole og deltog i gudstjenesten ved Tersløse Kirke.
Brian Lundberg Kristensen er kaptajn på Hærens Officersskole og deltog i gudstjenesten ved Tersløse Kirke. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Derfor skulle det lige vokse på ham, at han som soldat skulle hædres en gang om året.

- Det med, at vi som soldater skulle fremhæves særligt, er meget udansk. Så det skulle jeg lige vænne mig til. Men det er vokset på mig. Og i dag sætter jeg utrolig stor pris på, at et samlet Danmark rent faktisk gør det for os, fortæller han til TV2 ØST.

Også Hans Erik Bonde, der er veteran og har været udsendt i Cypern og Bosnien, er glad for, at flagdagen kan samle venner og bekendte.  

- For mig betyder den meget. Vi kan komme ud at møde gamle kammerater og på den måde, med lidt fred i sind, tænke tilbage på gamle dage, siger han.

Heste og soldater

I Slagelse har de også stablet et arrangement på benene, hvor Rådhuspladsen blev fyldt med soldater fra Gardehusarkasernen og deres heste.

Soldaterne marcherede gennem byen fra Sct. Mikkels Kirke til Rådhuspladsen, hvor de stillede op til parade.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Lind Foto
 
  Foto: Lind Foto

Der blev til arrangementet afholdt taler af borgmester John Dyrby Paulsen (S) og kommunaldirektør Frank E. Andersen. Også regimentschef Jens Ole Rossen-Jørgensen talte:

- Danmarks officielle flagdag er til ære for nuværende og tidligere udsendte i internationale missioner. Flagdagen her i tiåret er en lidt særlig fest dag her i Slagelse, det er nemlig kun anden gang siden flagdagens indstiftelse, at Gardehusarregimentets hesteeskadron på dagen, sagde Jens Ole Rossen-Jørgensen i sin tale på Rådhuspladsen.

Johnnie Arvedsen
Læs også
Fra krigsveteran til brandmand:
Nu kan jeg yde for samfundet igen
Johnnie Arvedsen
Læs også
Fra krigsveteran til brandmand:
Nu kan jeg yde for samfundet igen

Efter talerne var der musik og mad til de fremmødte på Rådhuspladsen.  


Nyhedsoverblik