¨

Aktivister får bøder for aktion ved svinefarm

03:42

Video fra protesten ved Tølløse tirsdag.

19 aktivister fra Greenpeace er blevet tildelt bøder for deres medvirken i en aktion mod en svinefarm tirsdag morgen.

En bøde på 2500 kroner. Det er nu på vej i posten til 19 aktivister, der alle blev sigtet i forbindelse med Greenpeace-aktionen på Vanløsegård syd for Tølløse tirsdag morgen.

Det skriver Sjællandske.

Det betyder, at der samlet set er udstedt bøder for 47.500 kroner.

Artiklen fortsætter under billedet

17 aktivister hængte blandt andet dette banner op på Vanløsegård tirsdag morgen. Foto: Erik Albertsen / Greenpeace

Ved aktionen hang aktivisterne store bannere op på bygninger på gården, blandt andet med budskabet ”Stop Svinefabrikkerne”.

Aktionen varede knap fire timer og havde til formål at gøre opmærksom på den miljøpåvirkning, der er ved de meget store svinefarme, hvor udsivende ammoniakgasser angiveligt skaber problemer for naboerne til produktionsbygningerne.

Ramte den forkerte

Ejeren af Vanløsegård ved Tølløse, Kim Kjær Knudsen, sammenlignede efter aktionen oplevelsen som at have været udsat for et indbrud.

- Det føles som at få indbrud, når der kommer mennesker, der ikke er indbudt og ikke spørger, om de må komme forbi, sagde han efter aktionen til TV2 ØST.

Kim Kjær Knudsen er samtidig rigtig ærgerlig over at være blikfang for Greenpeace-kritikken.

- Vanløsegården er en af Danmarks mest moderne produktioner, hvor vi samler produktionen i en stor stald i stedet for at have produktionen i flere små stalde. Det gør, at vi reducerer ammoniakudledningen med 96 procent og lugten med godt 50 procent, i forhold til hvis det foregik i flere mindre stalde, sagde Kim Kjær Knudsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App