Vanvidskørsel fortsætter i Korsør - bilist bragede af sted med 106 kilometer i timen

Politiet har i øjeblikket særlig fokus på såkaldte vanvidsbilister i Korsørområdet. Mandag blev en bil målt til at køre 106 kilometer i timen i en byzone.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Færdselspolitiet holder i øjeblikket et ekstra vågent øje med trafikanterne i Korsør.

Mandag skrev TV2 ØST, at politiet på halvanden time målte 24 bilister til at køre for hurtigt i weekenden.

Læs også
Politi jagter vanvidsbilister i plaget lokalområde - beder borgere om hjælp
Læs også
Politi jagter vanvidsbilister i plaget lokalområde - beder borgere om hjælp

Mandag blev der yderligere afviklet tre færdselskontroller i lokalområdet.

Fra klokken 13.50-15.42 stod politibetjentene klar med lasermåleudstyret på Ørnumvej, hvor man højst må køre 50 kilometer i timen.

Her blev 13 målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet, mens én ræsede afsted med 106 kilometer i timen. Det giver en ubetinget frakendelse af kørekortet og kandiderer ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til betegnelsen "vanvidskørsel".

Fakta:

En hastighedsoverskridelse på 100% giver en frakendelse af kørekortet i mindst seks måneder. Bøden er i udgangspunktet 5.000 kroner, hvortil kommer et højhastighedstillæg på 1.000 kroner.

 

Definition af vanvidskørsel:

  • Kørsel, der resulterer i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Det er omfattet af straffelovens § 241, 2. pkt.
  • Kørsel, der uagtsom forvolder betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder. Det er omfattet af straffelovens § 249, 2. pkt.
  • Kørsel, der forsætlig forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. Det er omfattet af straffelovens § 252.
  • Særlig hensynsløs kørsel.
  • Kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel med over 100 km/t.
  • Kørsel med mindst 200 km/t uanset hastighedsgrænsen.
  • Spirituskørsel med en promille over 2,00.

Kilde: Udspillet "Vanvidskørsel skal stoppes", Justitsministeriet, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, 

20-årig knallertfører med hash, kokain og dolk på sig

En anden blev ved aktionen sigtet for at køre på motorcykel uden førerret, én for at overhale højre om og en fører af en varebil blev sigtet for ikke at have forsynet bilen med CVR-nummer.

Artiklen fortsætter under videoen.

Færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i øjeblikket ekstra fokus på færdselsforseelser og hastighedsovertrædelser i Korsør.

Mellem klokken 18.07 og 18.59 fortsatte kontrollen på Tårnborgvej. Her blev en bilist målt til at køre 30 procent hurtigere end det tillandte, mens en knallertkører blev standset med en passager bagpå. Passageren havde ikke styrthjelm på. Knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, og på den 20-årige passager fandt politiet 5,2 gram hash, 0,23 gram kokain og dolk med en klinge på 8,5 cm.

Han blev derfor sigtet for overtrædelse af både færdselsloven, knivloven og loven om euforiserende stoffer.