Politi jagter vanvidsbilister i plaget lokalområde - beder borgere om hjælp

Korsør er igen plaget af vanvidsbilister og andre bilister, der bryder færdselsreglerne. Nu beder politiet om hjælp fra borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets hastighedskontrol kom på arbejde hen over weekenden, da farten blev målt i Korsør. Det fremgår af døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lørdag målte politiet hastigheden på Tårnborgvej mellem klokken 17.13-18.43.

quote Det er ikke normalt, at borgerne i så stor udstrækning ser stort på den hastighedsbegrænsning, der er indført

Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

På halvanden time blev 24 bilister målt til at køre hurtigere end de tilladte 50 kilometer i timen. Den hurtigste kørte 98 kilometer i timen, og der venter nu en betinget frakendelse til bilisten. En anden bilist kan se frem til et klip i kørekortet.

- Det er ikke normalt, at borgerne i så stor udstrækning ser stort på den hastighedsbegrænsning, der er indført, og det er er bekymrende, siger Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tilbagevendende problem i hele byen

Kontrollen fortsatte på Halsskovvej mellem klokken 19.30-21.30, hvor fire overtrådte den tilladte hastighed.

Det er dog ikke kun på udvalgte adresser i byen, at der bliver kørt for stærkt.

- Det er trafik, der bliver generet i hele området, så det er også derfor, vores indsats ligger forskellige steder i byen og ved indfaldsvejene, siger Palle Hansen.

Ifølge politiet er der tale om et tilbagevendende problem.

- Det er noget, der er groet frem over et stykke tid, og vi får henvendelser fra borgerne i området, som beklager sig over, at der er nogen, der kører råddent rundt omkring, og det er derfor, at vi nu også har sat ind og er til stede med nogle kontroller i området.

Protestgruppe på Facebook med 900 medlemmer

TV2 ØST har flere gange tidligere fortalt om vanvidskørsel flere steder i regionen.

quote Vi får henvendelser fra borgerne i området, som beklager sig over, at der er nogen, der kører råddent

Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I august i det nordlige Korsør blev det for meget for borgerne, der sammen gik imod vanvidsbilisme.

Borgerne har dannet en gruppe på Facebook, der hedder Borgergruppe, som ønsker vanvidskørslen i Korsør stoppet. Gruppen har i skrivende stund 906 medlemmer, og medlemmerne ønsker sammen at få stoppet vanvidskørslen i byen.

Politi med opfordring til borgerne: Ring til os

Politiet oplyser, at de er til stede med færdselskontroller og hastighedsmålinger, men de beder også om borgernes hjælp til at finde frem til fartsynderne.

- Det handler ikke nødvendigvis alene om hastighedsovertrædelser, men det kan også være utryghedsskabende trafikadfærd – nogen, der kører for hurtigt ved fodgængerfelter, eller nogle der tager den over for rødt i et lyskryds, siger Palle Hansen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det kan godt være, vi ikke lige står klar ved næste gadehjørne, men så kan vi kontakte den pågældende, hvis vi har registreringsnummer på bilen. Samlet set er det også med til at give et billede af, hvor der bliver kørt for hurtigt, og hvor færdselsforseelser bliver begået.

Hvis du som borgere registrerer bilister, der kører for stærkt eller bryder færdselsreglerne, så henvend dig gerne til politiet. Du kan eventuelt notere tid og sted samt registreringsnummer.

Du kan kontakte politiet på 1-1-4.