Ung direktør sigtet for svindel med lønkompensation for 600.000 kroner

En 20-årig mand er sigtet for svindel med covid-19-hjælpepakker som direktør for en virksomhed i Slagelse. Han er tirsdag blevet varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdateret klokken 16:30
Artiklen er opdateret klokken 16:30 med oplysningen om, at manden er blevet varetægtsfængslet indtil 3. juni efter tirsdagens grundlovsforhør samt detaljer om sigtelserne i sagen.

En 20-årig mand blev tirsdag morgen anholdt og sigtet for svig af særlig grov karakter med offentlige midler.

Politiet vurderer, at manden, der er direktør i en virksomhed, har udnyttet de midlertidige løn- og omsætningskompensationsordninger og derved svindlet for over 600.000 kroner.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Politiets intensive efterforskning med anholdelse, ransagninger og fremstilling i retten afspejler også sagens alvor og den prioritering, vi som samfund må have over for denne type kriminalitet, udtaler politiinspektør Kim Kliver i pressemeddelelsen.

- Konkret er den anholdte sigtet for forhold, som under den midlertidige kriselovgivning kan give firedobbelt straf, fortsætter han.

Manden fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Næstved tirsdag eftermiddag. Her vil anklagemyndigheden anmode om, at retsmødet bliver afholdt for lukkede døre.

Af sigtelsen fremgår det, at mandens virksomheder er registreret i Slagelse.

Risikerer firdobbelt straf

I TV2 ØST's sendeområde har der været flere sager om snyd med covid-19-kompensation. 

Tidligere på året blev en 42-årig kvinde med virksomhed i Haslev idømt 10 måneders fængsel og en bøde på mere end en halv million kroner for svindel med lønkompensation.

I 2020 trådte en ny paragraf i kraft, der gør det muligt for domstolene at give personer op til firdobbelt straf, hvis de specifikt udnytter covid-19-udbruddet til at begå tyveri, indbrud eller bedrageri.

I sagen fra Haslev valgte retten dog ikke at gøre det, da de ikke mente, at den dømte svindlede bevidst.

- Samfundet ser fortsat med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod staten under covid19-krisen, udtaler Kim Kliver i forbindelse med sagen om den 20-årige direktør.

Sigtet for flere forhold

Efter tirsdagens grundlovsforhør er manden blevet varetægtsfængslet indtil 3. juni. Manden nægter sig skyldig. 

Det oplyser Mariam Khalil, der er senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det fremgår desuden, at manden er sigtet for i alt seks forhold vedrørende svindel med covid-19-kompensation.

Fem af forholdene omhandler svindel med lønkompensation, hvor han har ansøgt om kompensation for unavngivne ansatte, "som han i strid med sandheden foregav var ansatte i virksomheden".

Det sidste af forholdene omhandler forsøg på svindel med omsætningskompensation.