Tidligere dømt plejefar anklaget for at slå og voldtage otteårig pige i et år

En plejefar, der tidligere er dømt for at have misbrugt sine plejebørn seksuelt, skal igen for retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En tidligere plejefar fra Skælskør, der i 2008 blev idømt fem års fængsel for at have mishandlet og misbrugt tre plejebørn, skal igen for retten.

Denne gang er han tiltalt for at have voldtaget, slået og truet en otteårig pige, der var anbragt hos ham i pleje i lidt mere end et år.

Fra den 1. januar 2006 til den 14. februar 2007 blev pigen ifølge anklageskriftet udsat for seksuelle overgreb af forskellig karakter samt fuldbyrdet voldtægt. Derudover skulle hun dagligt være blevet slået i ansigtet og på kroppen, og plejefaren truede ifølge anklageskriftet flere gange med at slå pigen ihjel, hvis hun fortalte om overgrebene.  

Blev dømt i lignende sag i 2008

I 2008 blev den tidligere plejefar idømt fem års fængsel for vold og seksuelle overgreb mod tre af fire søstre, der var i pleje hos ham fra 1999 til 2005. Den sag begyndte først at rulle, efter plejedatteren fra den sag, der begynder i Retten i Næstved torsdag, var flyttet fra mandens hjem.

Men allerede i 2002 blev den daværende Skælskør Kommune gjort opmærksom på, at et barn muligvis var blevet udsat for seksuelle overgreb i hans hjem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sapran Hassna og Nanna Hansen har blandt andet fortalt om deres oplevelser som plejebørn i TV 2 dokumentaren Anbragt i Helvede. Arkivfoto.
Sapran Hassna og Nanna Hansen har blandt andet fortalt om deres oplevelser som plejebørn i TV 2 dokumentaren Anbragt i Helvede. Arkivfoto. Foto: TV 2/ Dokumentar

I forbindelse med en undersøgelse af en af de fire søstre i september 2002, konkluderede en læge, at den dengang syvårige piges kønsorgan bar præg af mulige seksuelle overgreb. Lægen noterede i sin journal, at incest synes sandsynligt.

Dette blev indberettet til Skælskør Kommune i december 2002, men der blev ifølge en dom i landsretten fra 2017 aldrig indgivet en anmeldelse til politiet eller foretaget yderligere for at undersøge, om der foregik noget kriminelt i plejefamilien.

Skælskør Kommune modtog også flere indberetninger om mulig vold og vanrøgt, mens søstrene boede hos plejefaren fra 1999 til 2005.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Grafik: Nick Abildgaard

Kommune betragter sagen med stor alvor

Ved Kommunalreformen i 2007 blev Skælskør Kommune en del af Slagelse Kommune. Derfor var det Slagelse Kommune, der i 2017 blev dømt til at betale erstatning til de tre søstre for ikke at have beskyttet dem mod umenneskelig og nedværdigende behandling.

Slagelse Kommune ønsker ikke at kommentere på den tidligere sag om overgreb i plejefamilien i Skælskør, ligesom kommunen heller ikke ønsker at kommentere den nye sag mod plejefaren.

Hassna-søstre, Hassna, Skælskør-søstre, Skælskørsøstre, Skælskør-piger, Skælskørpiger
Læs også
Dømt plejefar er tiltalt i ny sag - kommunen reagerede ikke på indberetning om mulige overgreb
Hassna-søstre, Hassna, Skælskør-søstre, Skælskørsøstre, Skælskør-piger, Skælskørpiger
Læs også
Dømt plejefar er tiltalt i ny sag - kommunen reagerede ikke på indberetning om mulige overgreb

- Vi er naturligvis stærkt berørt og alvorligt bekymrede for, at endnu en pige tilsyneladende er blevet misbrugt i pleje. Vi betragter sagen med stor alvor, men må afvente dommen og vil, når vi kender dommen, vurdere et eventuelt erstatningsansvar, har børn- og ungedirektør Vini Lindhardt tidligere skrevet til TV2 ØST.

Den nye sag mod plejefaren skulle have været for Retten i Næstved i efteråret 2019, men den blev udskudt på grund af et ønske om yderligere efterforskning i sagen.


Nyhedsoverblik