Dømt plejefar er tiltalt i ny sag - kommunen reagerede ikke på indberetning om mulige overgreb

En tidligere dømt plejefar er tiltalt i en ny sag om misbrug af plejebørn. Kommunen satte barn i pleje hos ham trods indberetning om mulige overgreb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tidligere plejefar er tiltalt i en sag om vold og seksuelle overgreb mod en pige, han havde i pleje i sit hjem i Skælskør fra 2006 til 2007.

Ifølge TV2 ØSTs oplysninger er der tale om den samme plejefar, som i 2008 blev idømt fem års fængsel for vold og seksuelle overgreb mod fire søstre, der var i pleje hos manden fra 1999 til 2005.

Tre af søstrene, Amal Hassna, Sapran Hassna og Nanna Hansen, var i 2016 med i TV 2-dokumentaren "Anbragt i helvede", der netop handlede om det misbrug, plejefaren udsatte dem for.

Slagelse Kommune blev i 2017 dømt til at betale erstatning på 100.000 kroner til tre af de fire søstre.

Den fjerde søster var ikke en del af retssagen, som søstrene kørte mod Slagelse Kommune for at svigte dem, da de boede i plejefamilie. Tre uger efter dommen besluttede Slagelse Kommune dog at tilkende hende en tilsvarende erstatning på 100.000 kroner. 

SE VIDEOEN: Sådan her lød det, da Slagelse Kommune blev dømt til at betale i alt 300.000 kroner i erstatning til de tre søstre.

 

En gennemgang af dommen fra Østre Landsret viser, at Skælskær Kommune, der nu er en del af Slagelse Kommune, allerede i 2002 blev gjort opmærksom på, at en af søstrene muligvis var blevet voldtaget i plejefamilien.

Alligevel anbragte kommunen i 2006 endnu en pige i pleje hos familien.

Ny sag mod plejefar fra Skælskør

Den 63-årige tidligere plejefar er nu tiltalt i en sag om voldtægt og mishandling af den otteårig pige, han fik i pleje i begyndelsen af 2006.

Ifølge anklageskriftet, som TV2 ØST har fået aktindsigt i, stod overgrebene på fra januar 2006 til februar 2007. Den tiltalte mand skulle næsten dagligt være gået ind på pigens værelse, hvor han voldtog hende.

Udover voldtægt er plejefaren også tiltalt for næsten dagligt at have givet pigen kraftige lussinger i ansigtet og slag på kroppen. Derudover truede han angiveligt også pigen med at dræbe hende, hvis hun fortalte nogen om de seksuelle overgreb.

Læge indberettede mulige seksuelle overgreb

I 2008 blev den tidligere plejefar idømt fem års fængsel for vold og seksuelle overgreb mod de fire søstre, der havde været i pleje hos ham fra 1999 til 2005. Den sag begyndte først, da plejedatteren fra den nye sag var flyttet fra mandens hjem.

Men allerede i 2002 blev Skælskør Kommune gjort opmærksom på, at et barn muligvis var blevet udsat for seksuelle overgreb i hans hjem.  

I forbindelse med en undersøgelse af en af søstrene i september 2002, konkluderede en læge, at den dengang syvårige piges kønsorgan bar præg af mulige seksuelle overgreb. Lægen noterede i sin journal, at incest synes sandsynligt.

Dette blev indberettet til Skælskør Kommune i december 2002, men der blev ifølge Landsrettens dom fra 2017 aldrig indgivet en anmeldelse til politiet eller foretaget yderligere for at undersøge, om der foregik noget kriminelt i plejefamilien.

Skælskør Kommune modtog også flere indberetninger om mulig vold og vanrøgt, mens søstrene boede hos plejefaren fra 1999 til 2005.

Kommune betragter sagen med stor alvor

Slagelse Kommune ønsker ikke at kommentere på den tidligere sag om overgreb i plejefamilien i Skælskør, ligesom kommunen heller ikke ønsker at kommentere den nye sag mod plejefaren.

- Vi er naturligvis stærkt berørt og alvorligt bekymrede for, at endnu en pige tilsyneladende er blevet misbrugt i pleje. Vi betragter sagen med stor alvor, men må afvente dommen og vil, når vi kender dommen, vurdere et eventuelt erstatningsansvar, skriver børn- og ungedirektør Vini Lindhardt til TV2 ØST.

Den nye sag mod plejefaren skulle have været for Retten i Næstved i denne uge men blev udskudt på grund af et ønske om yderligere efterforskning.