Succesrig lysfestival udvider – til efteråret åbner nyt lysshow med Halloween-tema

En lysfestival i Ringsted sidste år var så succesrig, at Lumagica nu udvider med fire nye festivaler, blandt andet én i Slagelse, som åbner til efteråret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en succesfuld lysfestival løb af stablen i Ringsted i vinteren 2020, kommer der nu en ny spektakulær lysfestival til Slagelse til efteråret.

- Det, der er med vores lysfestivaler, er, at man kun oplever den lysfestival én gang det samme sted. I år kommer der noget, der hedder ’Christmas Wonderland’ i Ringsted, og så åbner vi med et nyt Halloween-tema, der hedder ’Spooky Luminights’ i Slagelse, fortæller Nadja Sandberg Kalnæs, som er marketingschef hos Lumagica, der tidligere hed Lumierer.

quote Det her sker på et tidspunkt på året, hvor der er mange mørke måneder, og hvor man har brug for ting, man kan mødes om

Nadja Sandberg Kalnæs, marketingschef hos Lumagica

- Noget, vi har lagt mærke til, er, at Halloween betyder mere og mere for danskerne, og man kan også komme udklædt, hvis man har lyst til det. Det her sker også på et tidspunkt på året, hvor der ikke er meget at lave og på et tidspunkt, hvor der er mange mørke måneder, og hvor man har brug for ting, man kan mødes om.

Lysfestival skal afholdes på gartnerskole

Den nye festival kommer til at foregå ude på Jernbjerggaard i Slagelse, som er en landbrugs- og gartnerskole.

- De arbejder med skov og gartneri, og det er et virkelig smukt område, som vi har fået lov til at være en del af i den periode, siger marketingschef Nadja Sandberg Kalnæs.

Læs også
Billetsalget til lysfestival er skudt i gang - oplev en kronhjortefamilie på 7,5 meter
Læs også
Billetsalget til lysfestival er skudt i gang - oplev en kronhjortefamilie på 7,5 meter

Lysfestivalen i Ringsted var 1,3 kilometer lang, hvor man gik rundt mellem 17-20 forskellige elementer, og hvor man kom igennem et område, hvor der var mad, drikke og livemusik.

- Vi vil bygge det op på samme måde i Slagelse med en spændende lysoplevelse, hvor man går igennem forskellige områder, får en historie, og hvor der vil være musik undervejs, siger Nadja Sandberg Kalnæs.

- Senere vil man så komme til et område, hvor der er forskellige foodtrucks, livemusik og man kan sidde og hygge sig lidt og nyde det med familie venner.

Lysshow
Foto: MK Illumination

En oplevelse for hele familien

Lumagica arbejder lige nu på højtryk for at gøre lysfestivalen klar til efteråret og skabe den bedste oplevelse for gæsterne.

- Der vil være noget for øjnene, musik for ørene og en god oplevelse for hele familien, siger Nadja Sandberg Kalnæs fra Lumagica.

- Det, vi er blevet endnu mere bevidste om, er, at vi laver det, vi gør, fordi vi elsker at skabe oplevelser, men også fordi gæsterne betyder noget for os. Og når vi oplever den glæde og får positiv feedback fra vores gæster, gør vi os endnu mere umage for at gøre det godt.

Efter en vellykket lysfestival i Ringsted har de nu besluttet sig for at udvide med én i Slagelse.

-Vi glæder os meget. Vi glæder os til at komme til Slagelse, og vi havde mange, der besøgte os fra Slagelse. Vi kan også mærke, at interessen i det opland er stort.

Fortsætter med bookinger i timeslots

Det er fortsat uvist, hvor stor en rolle coronavirus spiller i vores samfund til efteråret, hvor festivalen skal finde sted. Men arrangørerne er fortrøstningsfulde:

- Heldigvis ligger vi på det tidspunkt på året, hvor alle danskere gerne skulle have fået en vaccine, siger marketingschef Nadja Sandberg Kalnæs.

Hun fortæller dog, at et af de nye tiltag, de indførte under coronakrisen, holder de fast i:

- Noget af det, der udsprang af corona, var, at vi indførte timeslots, og der fandt vi ud af, at vores gæster havde en rigtig god oplevelse ved det, fordi de ikke var for mange og kunne gå på ruterne med plads omkring sig. Så det har vi valgt at holde fast i. 

Lige nu kører Lumagica med Early Bird-billetter på deres hjemmeside, og ellers bliver billetprisen 165 kroner for voksne og 75 kroner for børn.

Foruden festivalen i Slagelse, der kommer til efteråret, udvider Lumagica også med to andre lysfestivaler op imod jul.


Nyhedsoverblik