Billetsalget til lysfestival er skudt i gang - oplev en kronhjortefamilie på 7,5 meter

Billetsalget til lysfestivalen, som åbner i Ringsted Lystanlæg den 20. november, er startet.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Laserlys, projekteringer, vandshow og alle de elementer, man kan forestille sig lyse op i mørket, kan man fra den 20. november til den 23. december opleve i Ringsted Lystanlæg.

Forberedelserne til lysfestivalen, Lumierer – Enchanted Winter Forrest, er i fuld gang, og det samme er billetsalget.

- De sidste dage har været helt overvældende med godt billetsalg.  Vi sælger en masse billetter, fortæller direktør for projektet, Rasmus Fenger.

Til hver dag er der 2000 billetter til salg.  Det vil sige, at i alt 46.000 har muligheden for at opleve den 1,2 kilometer lange rute fuld af lys.

Den første lysfestival i Danmark

Ringsted Lystanlæg bliver med sine grønne områder og stier det blanke lærred, hvorpå lysshowet skal stilles op.

quote De sidste dage har været helt overvældende med godt billetsalg

Rasmus Fenger, direktør i Lumierer

Det er den første af sin slags, og for firmaet Lumierer, som står bag festivalen,  er det en god investering.

- Det er en stor investering for os, men vi mener, at det er det rigtige. Vi kan se, at folk gerne vil opleve og se noget nyt, fortæller Rasmus Fenger.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Event- og projektchef Nadja Sandberg Kalnæs glæder sig til vise lysfestivalen frem.
Event- og projektchef Nadja Sandberg Kalnæs glæder sig til vise lysfestivalen frem.

Store 3D lysskulpturer af blandt andet en kronhjortefamilie på helt op til 7,5 meter, et nordisk landskab med elge på op mod fem meter og et lasershow med røg gennem en dunkel og magisk skovsti er bare et udpluk af, hvad gæsterne kan vente sig.

- Man kan forvente en masse fortryllende oplevelser. Det er et oplevelsesdesign, hvor man går igennem hele anlægget og ser en masser scener og rum, fortæller event- og projektchef i Lumierer, Nadja Sandberg Kalnæs. 

Kronen på værket kommer til at foregå på søen i Lystanlægget. Søen bliver omdannet til et stort lærred af vand, hvor en video, som er produceret ud fra hele oplevelsen, vil blive projekteret op på.   

- Den bliver meget speciel, og et element jeg selv glæder mig meget til at se. Det er ikke set nogen steder før, fortæller Rasmus Fenger.  

Lysten til selv at skabe

Firmaet Lumierer har i lang tid beskæftiget sig med lys. De har opstillet lys i indkøbscentre, forlystelsesparker og i bybilledet i hele Europa, men nu har de fået lysten til at lave deres eget event.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der kommer også til at være et nordisk tema på festivalen. 
Der kommer også til at være et nordisk tema på festivalen. 

- Når man i mange år arbejder med kunder, der har en idé om, hvordan tingene skal se ud, så får man lysten til at lave noget selv, fortæller Rasmus Fenger og forsætter:

- Vi mener, at det er det her, folk vil se og opleve inden for den visuelle karakter.

Bliver festivalen en succes, har de hos Lumierer allerede undersøgt flere lokationer, hvor oplevelsen igen kan rulles ud. 

- Vi har set på steder på Fyn, Jylland og selvfølgelig flere steder på Sjælland, fortæller Rasmus Fenger.

At det i første omgang bliver i Ringsted, at lysfestivalen afholdes, skyldes, at det er her, firmaet har deres base, men de ser det også som en måde at støtte op om byen på.

- Vi skal have mennesker til byen og have lavet nogle dagsture, så der kommer flere turister fra indlandet, fortæller Rasmus Fenger.