Stort skuespiltalent er nomineret til en Robert - Det er virkelig vildt

15-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl fra Bisserup er nomineret til en Robert for sin rolle i tv-serien Ulven Kommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg blev meget, meget overvældet.

Sådan lyder det fra den 15-årige skuespiller Flora Ofelia Hofmann Lindahl, som er nomineret til en Robert, der er dansk films mest betydningsfulde pris. 

Det sker for hendes rolle i DR's dramaserie 'Ulven Kommer'. 

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der er fra Bisserup ved Slagelse, sad hjemme i sin søsters lejlighed på Vesterbro i København i starten af januar, da de nominerede skulle offentliggøres.

-  Jeg vidste, at jeg var indstillet til at blive nomineret, men troede ikke, jeg havde en chance. Navnene skulle komme ud mellem klokken 8 og 12, og vi sad og opdaterede de sociale medier hele tiden, siger hun.

Da Flora Ofelia Hofmann Lindahl fandt ud af, at hun er nomineret til en Robert i kategorien 'Årets kvindelige hovedrolle - tv-serie'.

Store navne

Flora Ofelia Hofmann Lindahl er nomineret i kategorien 'Årets kvindelige hovedrolle - tv-serie'.

I 'Ulven Kommer' spiller hun teenagepigen Holly, og de rosende anmeldelser har lige fra start væltet ind over hende.

De nominerede i kategorien 'Årets kvindelige hovedrolle - tv-serie':

Nu bliver de så understreget af en nominering, og hendes navn blander sig med etablerede skuespillere som Karen-Lise Mynster, Lene Maria Christensen og Laura Christensen.

- Det er virkelig vildt. Jeg er oppe mod nogle store navne - nogle, som har en uddannelse indenfor skuespil. Det har jeg jo ikke, så jeg tror ikke, mine chancer er store, men man har jo lov at håbe, siger den 15-årige vestsjællænder.  

I gang med egen film

Lige nu går hun på Herlufsholm Skole i Næstved, og efter sommerferien håber hun at komme på Skt. Annæ Gymnasium i København. Hvis altså der bliver tid til skolen, for det unge talent skal medvirke i to kortfilm til sommer og i efteråret, og så har hun også skrevet en selv, som hun vil forsøge at realisere.

- 'Forfulgt' er arbejdstitlen på den, og jeg har skrevet på den i nogle år. Jeg gik og kedede mig lidt, og så tænkte jeg, at det var nu, jeg skulle forsøge at gøre noget ved den, så jeg er ved at samle et hold, og så begynder vi forhåbentligt at filme i påsken, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der ikke har fået nogen økonomisk støtte til den, men til gengæld har masser af gåpåmod. 

Virtuel Robertfest

6. februar bliver det afsløret, om hun vinder en Robert. På grund af corona foregår prisuddelingen virtuelt. 

- Det er måske første og eneste gang, jeg bliver nomineret til en Robert, så det er lidt ærgerligt, at vi ikke kan komme til en stor fest. I stedet kommer det til at foregå virtuelt, men sådan er det jo bare lige nu, siger Flora Ofelia Hofmann Lindahl.