Storebæltsbroen i farver efter tour-sejr

Efter Jonas Vingegaards historiske sejr i Tour de France søndag gik Storebæltsbroen i rødt og hvidt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Helt i rød - med en hvid streg midt for.

Sådan så højbroen på Storebæltsforbindelsen ud, da den sent søndag aften anlagde sig farverne i Dannebrog for at markere den danske cykelrytter Jonas Vingegaards sejr i Tour de France.

Ud over at vise den nationale identitetsfølelse, så spillede Storebæltsbroen selv en stor rolle i etapeløbets anden etape, hvor det franske stjerne-cykelløb passerede hen over den 18 kilometer lange broforbindelse.

Mens pylonerne på Storebælt er 46 meter lavere end Eiffeltårnet i Paris, så ragede de alligevel flot op i tv-sendingerne fra broen den 2. juli 2022, der blev vist over hele kloden.

De rød-hvide farver spejlede sig i vandet, da Storebæltsbroen søndag aften markerede den danske sejr i Tour de France.
De rød-hvide farver spejlede sig i vandet, da Storebæltsbroen søndag aften markerede den danske sejr i Tour de France. Foto: Nicklas Fohlmann - Sky-Foto

Roligt vejr

Mens cykelrytterne i løbet søndag eftermiddag kunne opleve de danske Tour de France-tilskuere farve Champs Élysées rød og hvid, så kunne bilisterne på Storebælt altså søndag aften få lidt den samme oplevelse. 

Vejret på Storebælt var søndag aften meget roligt - og den rød-hvid-farvede bro kunne således spejle sig ned i vandet under broen, som det også kan ses på billederne.

Flere skibe passerede søndag aften under broen, mens den var lyst op og var med deres belysning med til at skabe en endnu mere smuk scene.

Også den 2. juni skiftede Storebælt farve i anledning af Tour de France. Dengang skiftede den til gult for at markere, at der var en måned til løbet skulle passere broen. 

Læs også
I aften skifter Storebæltsbroen farve - markerer én måned til Tour de France
Læs også
I aften skifter Storebæltsbroen farve - markerer én måned til Tour de France