Stor donation gjorde det muligt - sportshal på julemærkehjem endelig klar

Efter to års byggeri er den nye sportshal på Julemærkehjemmet i Skælskør endelig klar til brug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Engang stod der en lille sal med en stor scene, som nærmest var designet til al anden brug end idræt.

Nu står der en moderne idrætshal med en stor sal til træningsmaskiner.

Det er virkeligheden på Julemærkehjemmet i Skælskør, hvor man efter to års byggearbejde endelig er klar til at tage den nye hal i brug.

- Det er virkelig dejligt. Den gamle hal var virkelig lille, og børnene kunne ikke komme op i højintensitets-træning. Derfor har det her været et ønske i mange år, siger Christine Conradsen, der er forstander på julemærkehjemmet, til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Forstander på Julemærkehjem Skælskør, Christine Conradsen, er glad for den donation, de får af auktionen.
Forstander på Julemærkehjem Skælskør, Christine Conradsen, er glad for den donation, de får af auktionen. Foto: Privatfoto

Julemærkehjemmet rummer 48 børn, og mens nogle løbende sendes hjem, så kommer der nye til. Søndag aften kommer således 12 nye børn til julemærkehjemmet.

Læs også
Lokale butikker og kendt dansedarling samler ind til julemærkehjem med online auktion
Læs også
Lokale butikker og kendt dansedarling samler ind til julemærkehjem med online auktion

Det nye byggeri er betalt med donationer fra fonde og private. Blandt andet har en anonym donor betalt 750.000 kroner til det nye anlæg.

- Halen er så småt taget i brug af børnene, og jeg regner med, at vi mandag kan begynde at flytte de store træningsmaskiner ind i den nye sal, hvor de skal stå, fortæller hun.

River skole ned

Byggerodet er dog lagt fra slut på julemærkehjemmet. De er nemlig gået i gang med at rive skolen ned.

- Vi arbejder på at rive den øverste etage af vores skole ned og skal så bygge noget nyt. Der er stort set ikke sket noget med vores skolebygning, siden vi åbnede i 1962 - så det var også meget tiltrængt, siger hun.

Julemærkehjemmene opstod i 1911 og er private institutioner, der betales ved salg af julemærker, julemarcher og især donationer fra private og fonde.

Læs også
Folk gik med i julemærkemarch for en god sag
Læs også
Folk gik med i julemærkemarch for en god sag

I starten var det især børn, der var smittet med den farlige lungesygdom tuberkulose, der kom på hjemmene. I dag er det mest børn, der kæmper med problemer med mobning og overvægt, der flytter ind i nogle uger eller måneder af gangen.

Der er et stort fokus på kost og motion på julemærkehjemmene, og det skal den nye hal i Skælskør være med til at gøre bedre.


Nyhedsoverblik