Lokale butikker og kendt dansedarling samler ind til julemærkehjem med online auktion

Erhvervsforeningen Business Slagelse holder igen i år auktion til fordel for julemærkehjemmet i Skælskør. I år foregår det online og med prominent besøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Thomas Evers Poulsen er kendt for at svinge hofter og dansepartnere rundt på gulvet i Vild med dans på TV 2. Men i morgen svinger danseren i stedet hammeren, når han er auktionarius i Slagelse for at samle penge ind til Julemærkehjemmet i Skælskør. 

Det er city- og erhvervsforeningen Business Slagelse, der står for auktionen, som de traditionen tro har gjort det de sidste 10 år.

- Vi synes, det er så vigtigt et formål, at børn, der ikke trives, har mulighed for at komme på et ophold på et af julemærkehjemmene, siger Helle Madsen, der er eventkoordinator i Business Slagelse.

Julemærkehjemmene i Danmark er drevet af Julemærkefonden og er et tilbud til børn, der har det svært på grund af blandt andet mobning, lavt selvværd eller ensomhed. Julemærkehjemmene har især fokus på motion og kost.

Auktion på en ny måde

Selvom auktionen afholdes af erhvervsforeningen som vanligt, så er meget helt anderledes ved denne version af auktionen til fordel for det vestsjællandske julemærkehjem.

Auktionen plejer at foregår på en scene på Nytorv i Slagelse i december, men den plan havde Business Slagelse på forhånd droppet på grund af den verserende corona-pandemi. 

-  Vi havde lavet en plan b, nemlig at holde det i musikhuset, men det blev så lukket ned i sidste øjeblik på grund af forsamlingsforbud og restriktioner, forklarer Helle Madsen.

Men gaverne fra de lokale butikker, som skal auktioneres væk, var allerede indsamlet, og foreningen ønskede fortsat at give sit årlige bidrag til julemærkehjemmet. 

Derfor har de den seneste uge afholdt online auktioner via foreningens Facebookside, og den alternative metode bliver ikke nødvendigvis droppet, bare fordi corona forsvinder.

- Det er første gang, vi gør det på den her måde, men det er ikke sidste gang, for vi kan se, at det er en måde at komme ud til rigtigt mange på, og der er mange, der vil hjælpe, siger eventkoordinatoren.

Og sådan kommer den store, afsluttende auktion også til at foregå søndag klokken 13, hvor de som noget nyt får kendis-hjælp til at bortauktionere gaverne.

- Vi havde en aftale med Thomas Evers Poulsen til den oprindelige plan i december, men kun hvis han blev slået ud af Vild med dans inden. Det gjorde han ikke, men vi blev så slået ud af corona, fortæller Helle Madsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Thomas Evers Poulsen er kendt fra TV 2-programmet Vild med dansk, men i morgen skal han svinge hammere som auktionarius.
Thomas Evers Poulsen er kendt fra TV 2-programmet Vild med dansk, men i morgen skal han svinge hammere som auktionarius. Foto: Business Slagelse

Thomas Evers Poulsen blev slet ikke slået ud af den seneste udgave af Vild med dans, da han vandt konkurrencen med sin dansepartner, skuespiller Merete Mærkedahl. Udover tredobbelt vinder af det populære danse-program er han også ambassadør for netop Julemærkefonden.

En stor forskel

Hos julemærkehjemmet i Skælskør lægger de ikke skjul på , at de er benovede over at være mål for den årlige auktion - også på trods af corona.

- Vi er jo vanvittigt taknemmelige over, at vi år efter år bliver begunstiget med den her donation. Det er jo simpelthen en anerkendelse af det arbejde, vi gør, siger Christine Conradsen, der er forstander på Julemærkehjemmet Skælskør.

- Det er jo helt særligt, at det er de lokale erhvervsdrivende, der er med, fortsætter hun.

Læs også
Butiksejer Mette fra Gørlev er en ildsjæl - nu vil borgere bygge en ny parkeringsplads til hende
Læs også
Butiksejer Mette fra Gørlev er en ildsjæl - nu vil borgere bygge en ny parkeringsplads til hende

Ifølge Helle Madsen plejer det samlede beløb at lyde på cirka 25.000 kroner, der går ubeskåret til julemærkehjemmet. Pengene er ikke øremærket noget bestemt, men de skal nok gøre en helt konkret forskel, fastslår Christine Conradsen.

- Vi er i gang med at bygge en ny multihal. Så jeg kunne meget vel tænke mig, at denne her donation vil gå til sportsfaciliteter og motionsredskaber til vores nye hal, uddyber hun.

Auktionen til fordel for Julemærkehjemmet Skælskør foregår klokken 13 live på Business Slagelses Facebookside, og den store gave er et legehus lavet af elever fra den lokale erhvervsskole ZBC.

Nyhedsoverblik