Smittetal stiger stadig på idrætshøjskole: - Heldigvis ser det ud til at være under kontrol 

Corona-smitten stiger fortsat blandt eleverne på Gerlev Idrætshøjskole. 71 er nu testet positive, men udbruddet er under kontrol, mener forstander.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af bekræftede corona-smittede elever på Gerlev Idrætshøjskole er nu steget til 71. 

Det oplyser skolen til TV2 ØST tirsdag formiddag. 

quote Alle smittede er smittet i det første udbrud, og samtidig er ingen af de ansatte blevet smittet

Tania Dethlefsen, forstander, Gerlev Idrætshøjskole

I weekenden var 42 smittede på højskolen i Gerlev, syd for Slagelse. 

- Det var forventet at antallet af smittede ville stige – det er så at sige resultaterne fra den første og anden testrunde blandt eleverne, siger Tania Dethlefsen, der er forstander på idrætshøjskolen. 

- Det positive er, at udbruddet er under kontrol – der er ingen nysmittede. Alle smittede er smittet i det første udbrud, og samtidig er ingen af de ansatte blevet smittet.

Det var her i saunaen, at smitten for alvor bredte sig på idrætshøjskolen.
Det var her i saunaen, at smitten for alvor bredte sig på idrætshøjskolen. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Ingen ny situation

Hun understreger, at der som sådan ikke er tale om en ny situation i forhold til weekenden, og at idrætshøjskolen fortsat regner med at genåbne sidst på ugen. 

- Vi mangler fortsat at få resultaterne fra anden prøve fra de sidste af vores internationale studerende, men heldigvis ser udbruddet ud til at være under kontrol, siger hun til TV2 ØST. 

Udbruddet på Gerlev Idrætshøjskole blev konstateret den 16. oktober, efter et stort antal elever havde deltaget i en kollektiv saunatur og dermed havde brudt skolens afstandsregler. Én af eleverne havde familiemedlemmer med coronasymptomer, men var selv blevet testet negativ for cornasmitte inden hans tilbagevenden til skolen.  Senere viste det sig dog, at eleven alligevel var smittet.

Forstander Tania Dethlefsen understregede søndag, at skolens elever er voksne mennesker, og at højskolen derfor ikke kan kontrollere alt.

I første omgang blev 42 elever konstateret smittet – men det er dette tal, der nu er steget til 71. 

De smittede elever er blevet isoleret i en særlig fløj på højskolen. Her får de leveret mad i poser uden for døren med strenge instrukser om at holde sig indendørs. En del er blevet syge, men mange har ikke udviklet sygdom, selvom de er smittet.

I den modsatte ende af højskolen bor elever, som ikke er smittede, men som af forskellige grunde ikke har mulighed for at tage hjem, for eksempel fordi de har familiemedlemmer i risikogruppen.

VIDEO: Kom på rundvisning i afdelingen for de smittede elever på skolen: