En ansat har fået corona – højskole sender alle elever hjem

Alle ansatte og elever fra på Vallekilde Højskole er blevet sendt hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lærer på Vallekilde Højskole er blevet testet positiv for corona, og det har fået ledelsen på højskolen til at sende elever og ansatte hjem.

Det skriver Vallekilde Højskole på deres Facebook-side.

Ifølge opslaget er den ansatte blevet smittet uden for skolen, men for at undgå, at smitten skal sprede sig på højskolen, er alle nu blevet sendt hjem.

- Som højskole har vi fulgt retningslinjerne omhyggeligt, og både elever og ansatte har ageret med fornuft både på og uden for højskolen. Og alligevel er der nu altså et enkelt smittetilfælde. Indtil videre - og forhåbentlig - kun det ene tilfælde, skriver forstander Torben Smidt Hansen i Facebook-opslaget.

- Vi tager højskolens potentiale som superspreder meget alvorligt og har derfor valgt at få alle testet, så vi kan undgå at starte en smittekæde. Vi er i løbende dialog med myndighederne og håber meget, at vi snart kan lave højskole igen, siger forstanderen.

Artiklen fortsætter under opslaget.

En af vores ansatte er uheldigvis testet positiv med covid-19 (efter smittepåvirkning udenfor højskolen). For at undgå...

Slået op af Vallekilde HøjskoleMandag den 28. september 2020

En enkelt lærer er smittet

Søndag fik højskolens ledelse at vide, at en lærer, der var på skolen torsdag i sidste uge, var smittet med corona.

quote Det betyder, at de forhåbentligt kan vende tilbage til skolen sidst på ugen

Torben Smidt Hansen, forstander, Vallekilde Højskole.

Det fortæller Torben Smidt Hansen til TV2 ØST.

- Lærerne holder god afstand til eleverne, men for at være sikker på, at smitten ikke spreder sig, har vi sendt alle hjem, fortæller han.

Noget af skolens andet personale har spist frokost med den pågældende lærer, og derfor betragtes de, modsat eleverne, som nære kontakter til den smittede.

De skal derfor testes to gange, inden de kan vende tilbage til højskolen, mens eleverne, der altså ikke har været i tæt kontakt med læreren, skal testes en enkelt gang.

- Det betyder, at de forhåbentligt kan vende tilbage til skolen sidst på ugen, siger Torben Smidt Hansen.

Erfaring fra jysk højskole

Selvom eleverne på højskolen altså ikke har været i tæt kontakt med den smittede lærer, så har ledelsen besluttet, at alle skulle sendes hjem for at undgå, at skolen udvikler sig til et centrum for smitte.

Torben Smidt Hansen fortæller, at den beslutning blev taget på baggrund af erfaringer fra en højskole ved Silkeborg, hvor man isolerede eleverne på skolen, efter der var fundet to tilfælde af corona. Men det havde ikke den ønskede effekt, og smitten spredte sig hurtigt på højskolen.

- Det kan man ikke rigtigt, for man bor jo sammen på en højskole, siger Torben Smidt Hansen.

I forbindelse med corona-tilfældet på Vallekilde Højskole er der blevet sat ekstra hænder og tid af til at få testet alle elever, fortæller forstanderen.

- Vi får rigtig god hjælp fra myndighederne, siger Torben Smidt Hansen.