Slagelse vil øge sikkerheden på skolevejene - børnene skal væk fra bagsædet og op på cyklen

Forældre til skolebørn skal sænke farten, og flere børn skal op på cyklen. Sådan lyder opfordringen fra Slagelse kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du går en tur langs skolerne i Slagelse Kommune, kan du for tiden støde på plakater, som opfordrer til at vise hensyn i trafikken. Slagelse Kommune er nemlig gået sammen med Rådet for Sikker Trafik i kampagnen ”Børn på vej”, der skal forbedre trafiksikkerheden i kommunen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Med kampagnen ”Børn på vej” opfordrer vi alle trafikanter til at udvise hensyn og give plads til skolebørnene, særligt de nye der starter i skole, siger Nicki Ottevig (v), der er formand for Trafiksikkerhedsforummet i kommunen.

Ifølge tal fra Rådet for Sikker Trafik har fire ud af 10 forældre på landsplan oplevet, at andre forældre har kørt for stærkt omkring skolen, efter de har afleveret deres børn.

I sidste uge udkom Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi desuden med en pressemeddelelse, hvori de opfordrede forældre til skolebørn til at have mere tålmodighed og vise større hensyn i trafikken omkring skolerne.

quote Vi vil rigtig gerne have flere børn til at blive selvtransporterende til og fra skole

Rosa Nissen, specialkonsulent , Rådet for Sikker Trafik

Flere skal tage cyklen

Slagelse kommune opfordrer desuden til, at flere skolebørn begynder at cykle i skole i stedet for at blive kørt. I dag cykler eller går 50 procent af de danske skolebørn i trafikken ifølge Rådet for Sikker Trafik.

- Vi vil rigtig gerne have flere børn til at blive selvtransporterende til og fra skole. Jo flere børn, der skifter bagsædet i bilen ud med sadlen på en cykel, jo mindre bliver problemerne med trængsel og utryghed på skolevejen. Hvis du er i tvivl, om dit barn er klar til turen i skole alene, så kan I øve ruten i weekenden, hvor der typisk er knap så meget trafik, siger Rosa Nissen, der er specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

quote Vi oplever, at forældre og børn ved skolerne faktisk overholder reglerne

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Rolig skolestart

I de første dage af det nye skoleår er tre færdselsforseelser gået igen ved skolerne i Midt- og Vestsjælland.

- En af de ting, vi har måttet påtale nogle gange, er cyklister, typisk skoleelever, der cykler på fortovet. Det er der mange, der ikke har så godt styr på. Så er der enkelte, der ikke har anvendt seler, og så er der lidt problemer på skolerne, hvis der er sådan nogle steder, hvor der kun er af- og pålæsning tilladt. Der er nogle forældre, der ikke overholder det og parkerer i de områder, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også
Skolestart mandag: Pas på de nye i trafikken
Læs også
Skolestart mandag: Pas på de nye i trafikken

Hun understreger dog, at trafikken omkring skolerne overordnet set er forløbet fint.

- Generelt går det rigtig godt, og vi oplever, at forældre og børn ved skolerne faktisk overholder reglerne, viser hensyn og har styr på sikkerheden, siger Charlotte Tornquist.


Nyhedsoverblik