Skolestart mandag: Pas på de nye i trafikken

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplever ofte, at trafikanter ikke viser hensyn til de nye i trafikken, når landets folkeskoler åbner. Derfor kommer de nu med en opfordring.

Når weekenden er ovre, er skolernes sommerferie slut, og et nyt skoleår går i gang. Det betyder, at mange børn har første skoledag og derfor skal lære at gebærde sig i trafikken.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kommer derfor med en opfordring:

- Vi vil gerne opfordre alle trafikanter til at optræde ekstra hensynsfuldt og opmærksomt specielt i de kommende uger, hvor det for mange af de mindste er første gang, de skal færdes i trafikken, siger vicepolitiinspektør Kenneth Lund-Jensen.

Politiet oplever ofte, at mange forældre har så travlt med at komme afsted, at de glemmer at spænde sikkerhedsseler og ikke viser hensyn over for andres børn, der er på vej til skole. Desuden er der mange, der ikke respekterer skolepatruljernes arbejde og indimellem parkerer forældre ulovligt, når de sætter deres børn af ved skolerne. Det skaber kaos og utryghed i trafikken.

- Egentlig drejer det sig bare om at komme ud ad døren 10 minutter før, man plejer, så der er god tid til at aflevere sit barn uden at glemme hverken sikkerhedsseler eller færdselsreglerne, siger vicepolitiinspektør Kenneth Lund-Jensen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at de vil holde et skarpt øje med færdslen på skolevejene i politikredsen og ikke tøve med at uddele bøder, hvis man overtræder lovgivningen.

Derudover har politiet udsendt en guide med ni gode trafikråd til forældre med mindre børn.

Gode trafikråd til forældre med mindre børn