¨

Slagelse Kommune betaler dyrt for at undgå erstatning

Slagelse Kommune har foreløbigt brugt over 800.000 kr. på at undgå at tabe en sag om erstatning til tre søstre, der blev udsat for overgreb i en plejefamilie. Foto: TV 2/ Dokumentar Foto: TV 2/ Dokumentar

Det koster Slagelse Kommune mere end 800.000 kroner at forsvare sig i sag om overgreb mod anbragte børn.

Det koster skatteborgerne i Slagelse Kommune mange penge, at kommunen har kørt det store skyts i stilling for at undgå at tabe en erstatningssag.

800.000 brugt på konsulenter og advokater

Avisen Politiken har søgt aktindsigt og ad den vej fundet ud af, at kommunen har brugt sammenlagt 824.000 kroner på advokat- og konsulentbistand i en sag, som tre oprindeligt palæstinensiske piger har anlagt.

Deres far slog deres mor ihjel, og derfor blev de anbragt i en plejefamilie, hvor de imidlertid blev udsat for overgreb.

Pigerne mener, at kommunen overså en række advarselssignaler og burde have grebet ind langt tidligere, og derfor har de hver især krævet 300.000 kroner i erstatning. 

Læs også Den store erstatningssag mod Slagelse Kommune trækker ud

Sagen har ikke været for retten endnu, og derfor vil de samlede udgifter ifølge kommunens eget skøn nå op over en million kroner.

Vilde udgifter

- Udgifterne til retssagen er helt vilde. Vi kommer jo til at bruge mere på advokater end på at løse problemet, siger Villum Christensen fra Liberal Alliance, der er medlem af byrådet.

Slagelse Kommunes uddannelsesdirektør, Vini Lindhart, ønsker ikke at kommentere sagen, mens den er i gang.

Læs også Slagelse sagsøges i sag om omsorgssvigt

Sagen kan få afgørende betydning for fem andre sager, hvor børn og unge har søgt erstatning af andre kommuner af lignende årsager.

Sagen kommer for retten i marts.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App