¨

Den store erstatningssag mod Slagelse Kommune trækker ud

Søskendeparret fra Skælskør-sagen søger erstatning fra Slagelse Kommune. Foto: TV 2/ Dokumentar

03:01

Endnu en sag mod Slagelse Kommune; en tredje søster fra den såkaldte Skælskør-sag har i dag valgt at lægge sag an mod kommunen. Pigerne Sapran Hassna og Nanna Hansen blev kendt, da de stod frem i TV2-dokumentaren "Anbragt i Helvede". Her fortæller de om årelange misbrug hos den plejefamilie de boede hos. Og i dag blev de så hædret for deres mod til at stå frem.

1 af 2

Sagen om de fire søskende fra Skælskør, der blev udsat for svigt, misbrug og seksuelle overgreb, bliver udskudt til marts.

Søstrene Saphran Hassna og Nanna Hansen lagde tidligere på året sag an mod Slagelse Kommune. Det skete på baggrund af de overgreb, de og deres to andre plejesøstre blev udsat for fra 1999 til 2005, hvor de boede hos en plejefamilie i Skælskør.

Men var det i virkelighedens kommunens ansvar, at de fire søstre først blev fjernet fra deres plejefamilie i Skælskør flere år efter, at svigt, misbrug og seksuelle overgreb begyndte at finde sted, selvom den tidligere Skælskør Kommune havde modtaget flere meddelelser om pigernes situation?

Deres sag skulle egentlig have været for retten på mandag den 12. december, men den er nu blevet udskudt til marts. Det skriver Sjællandske.

- Østre Landsret har mandag morgen omberammet sagen, så den nu bliver rykket til fire dage i marts 2017, fordi Landsretten har vurderet, at det er nødvendigt med længere tid, for at sagen kan få den nødvendige, grundige behandling, forklarer søstrenes advokat, Mads Krøger Pramming, til avisen.

Søskendeflokken sagsøger Slagelse Kommune for omkring 300.000 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App