¨

Skrotvirksomhed støjer og støver - får nej til 10 meter høj støjmur

Skrotvirksomheden ønsker at bygge en 10 meter høj støjdæmpende mur, men forslaget er blevet afvist af Slagelse Kommune af æstetiske årsager. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Flere erhvervsdrivende bliver generet af støj og støv fra skrotvirksomhed, der vil løse problemet med 10 meter høj støjmur. Kommunen siger nej.

Virksomhederne i Glasværket på Korsør havn er godt trætte af støv, skrald og støj.

Erhvervsejendommen på havnen i Korsør er flankeret af to skrotpladser, der ejes af to forskellige skrotfirmaer, og det er ikke uproblematisk, mener de lokale erhvervsdrivende.

Heriblandt Henrik Olsen, der er direktør i Fazade ApS. Hans virksomhed ligger tættest på den skrotplads, som tilhører HJM Recycling, der udskiber skrot til hele Europa. Skrotpladsen støjer og afgiver russtøv, der trænger ind og sætter sig på virksomhedens maskiner, fortæller erhvervsnaboen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Henrik Olsen er nabo til skrotpladsen, som afgiver ruststøv, der sætter sig i virksomhedens maskiner Foto: Ida Valsted - TV ØST

- Det er især ruststøv, der kommer ind i maskinerne om sommeren, når vi åbner vinduerne på grund af varmen. Men jeg er også bekymret for, hvad ruststøven gør ved mine medarbejderes lunger, siger Henrik Olsen til TV ØST.

Vil bygge en mur

Netop HJM Recycling er kommet i vælten på det seneste, fordi virksomheden støjer mere, end hvad der er tilladt. 

Det har fået kommunen til at kræve dokumentation af, at virksomheden overholder miljøgodkendelsens regler. Derfor har virksomheden søgt om tilladelse til at opføre en 10 meter høj støjmur, som kan bringe larmen ned under støjgrænsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Erhvervsdrivende på Korsør Havn er trætte af den nærliggende skrotplads Foto: Ida valsted

Men Slagelse Kommune vil ikke lade skrotvirksomheden bygge muren af æstestiske grunde. Det blev besluttet på et møde i kommunens Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget i går.

Jeg synes, det er en rigtig kedelig beslutning. Det er ærgerligt for havnen og de aktiviteter, der er på havnen

Jesper Olsen, direktør, HJM Recycling

- Begrundelsen for at et enigt udvalg har besluttet at sige nej til, at der kan opføres en stor betonvæg, er af hensyn til glasværket, dets virksomheder og området, siger Jørgen Grüner, der er formand i Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget i Slagelse Kommune.

Virksomheden er jo med til at skabe arbejdspladser og indtægt til havnen. Gør det den ikke værd at beholde? 

- Jo, og vi ville også rigtig gerne have sagt ja til, at skrotvirksomheden kunne blive ved med at arbejde her ved at finde et andet sted, hvor væggen kunne bygges, så det ikke ville genere nogen, men det har ikke kunnet lade sig gøre, siger udvalgsformanden

Må stoppe udskibningen

HJM Recyclings direktør, Jesper Olsen, ærgrer sig over kommunens afslag, som han ikke mener er til gavn for havnen. 

- Jeg synes, det er en rigtig kedelig beslutning. Det er ærgerligt for havnen og de aktiviteter, der er på havnen, siger han.

Skrotfirmaet kan ikke fortsætte med at udskibe, så længe støjgrænsen ikke bliver overholdt. Kommunens beslutning om at afvise forslaget om muren betyder derfor, at udskibningen ved Korsør Havn er ved at være slut. 

- Det betyder, at vi må se os om efter en anden havn, fortæller Jesper Olsen til TV ØST.

Det er ikke første gang, at skrot skaber debat på Korsør Havn. I Juli 2018 var den anden skrotvirksomhed på havnen i modvind, da medlemmer af den lokale roklub fandt kofangere, sæder, skærme og andet bilskrot i havnen. 

Medlemmer af Korsør Roklub fandt adskillige vragdele fra biler i havnen i juli 2018 Foto: Per Kirk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App