Vrede i Korsør: Vandet flyder med gammelt skrot

Korsør Roklub oplever stort miljøsvineri Noret ved Korsør. De kan ofte samle både skærme til biler, kofangere og andre dele til biler op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det cirka 10 kvadratkilometer store vandområde Noret, der ligger ved Korsør og har udløb til Storebælt, er meget brugt af folk med hang til at ro, dyrke kajaksejlads og smukke områder.

Men i øjeblikket er der en del, der generer øjet:

- Vi har hevet en masse ting op: kofangere, skærme, inderskærme og sågar et helt bilsæde, fortæller medlem af Korsør Roklub og kajakroer, Per Kirk.

quote Vi har hevet en masse ting op, der ligger i roklubben - kofangere, skærme, inderskærme og sågar et helt bilsæde

Per Kirk, Korsør Roklub

Medlemmer af Korsør Roklub har samlet alt det affald sammen, de har fundet i Noret og lagt det på roklubbens område. Der ligger nu 12 plastikkofangere, en kvart aluminiumport, et bilsæde, flere bildæk og en del andet affald primært fra biler.

- Jeg ror meget kajak i Noret, og når jeg er der, tænker jeg, at det er da ligegodt utroligt det her, siger Per Kirk.

Artiklen fortsætter under billederne

Kofangere, Korsør Roklub har samlet op.
Kofangere, Korsør Roklub har samlet op. Foto: Per Kirk
Kofanger i vandet.
Kofanger i vandet. Foto: Per Kirk
Affald på vej ind i kano.
Affald på vej ind i kano. Foto: Per Kirk

Der ligger to skrotfirmaer på havnen i Korsør. De skipper begge to affald afsted med skibe. Der bliver lagt bunker klar ude på kajen, og når skibet så lægger til, fylder en grab skibet med det affald, der er lagt frem. Og det er blandt andet her både lokale og folk fra Korsør Roklub mener, der ryger affald i vandet.

quote Vi burde undgå det, men jeg kan ikke afvise, at vinden tager noget, det vil jeg ikke afvise

Holger Rasmussen, H.J. Hansen Genvindingsindustri A/S i Korsør

- Umiddelbart kan jeg sige til dig, at vi gør alt for at undgå det. Vi burde undgå det, men jeg kan ikke afvise, at vinden tager noget, det vil jeg ikke afvise, siger Holger Rasmussen, H.J. Hansen Genvindingsindustri A/S i Korsør.

Derefter henviser han til H.J. Hansen Genvindingsindustris hovedkontor i Odense. Og på en mail svarer hovedkontoret:

- H.J. Hansen Genvindingsindustri A/S tager alle mulige forholdsregler for at begrænse tabet af skrot i havnen. For det første, fordi vi ikke ønsker at forurene havnebassinet, og for det andet fordi vores materialer repræsenterer en positiv værdi for os. Vi følger alle gældende regler på området og samarbejder med Korsør Havn og andre virksomheder om at sikre, at der ikke sker forurening i forbindelse med vores aktiviteter i Korsør, skriver Mogens Bach Christensen, kommerciel direktør, H.J. Hansen Genvindingsindustri A/S.

Blæser i vandet fra kajen

Per Kirk fra Korsør Roklub mener, at der også er andre måder, affaldet ender i vandet på.

- Hver gang det har været blæsevejr, blæser nogle af de løse ting, der ligger på kajen i vandet, og så ligger de og flyder, forklarer han.

Per Kirk har både rettet henvendelse til Korsør Havn og Slagelse Kommune for at få hjælp til problemet med affald. Men han har endnu ikke fået nogle tilbagemeldinger.


Nyhedsoverblik