Politisk ballade i Slagelse: Nu trækkes kommunen i retten

Den politiske uro i Slagelse fortsætter. Nu trækker mindretallet kommunen i retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale i Slagelse slæber nu Slagelse Kommune i retten. Det skriver Sjællandske.

Det dramatiske skridt kommer som følge af den meget omdiskuterede ændring af styrelsesvedtægten i marts, som betød en omstrukturering af udvalg og udvalgsposter - en manøvre, der kostede oppositionen i alt fem formandsposter og flertallet i flere udvalg.

De tre mindretalspartier mener ikke, at manøvren var lovlig, fordi den ikke må være en konsekvens af personlige stridigheder. Det mener flertallet med borgmester John Dyrby Paulsen (S) da heller ikke er tilfældet. Han har begrundet ændringerne med 'snitfladeudfordringer, overlap og behov for justering af kompetenceflader', skriver Sjællandske. 

Det er formelt set Slagelse Kommune, der sagsøges, fordi det blandt andet åbner mulighed for at indkalde vidner.

Lang periode med uro

Det var mandag den 26. marts, at et snævert flertal i byrådet vedtog en ændring i styrelsesvedtægten, der betød, at ni udvalg blev skåret ned til syv.

Beslutningen kom ovenpå en periode med voldom uro i byrådet:

Søndag den 11. marts valgte borgmesteren at opsige samarbejdsaftalen i byrådet, efter han selv havde fået smidt beskyldninger som magtmisbrug og kammerateri i hovedet. 

En god uges tid senere, den 19. marts, sagde John Dyrby Paulsen (S) så til TV ØST, at han ikke var sikker på, at nedlæggelsen af udvalg ville samle det splittede byråd.

Og det fik han altså ret i.