Slagelses borgmester vil tage kontante midler i brug for at skabe fred i byrådet

Interne stridigheder i byrådet og dobbeltarbejde får borgmesteren i Slagelse Kommune til at forslå en nedlæggelse af flere udvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skulle kun gå knap to måneder, før det brede samarbejde i Slagelse Kommune brød sammen.

Søndag den 11. marts valgte John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune, at opsige samarbejdsaftalen i byrådet efter ifølge borgmester selv beskyldninger fra oppositionen om magtmisbrug og kammerateri.

quote Hvis oppositionen har tænkt sig at køre videre med personangreb, så er der ikke ret meget at samarbejde om

John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune

- Vi kan ikke stå model til at blive beskyldt for magtmisbrug og kammerateri, bestikkelse og andet i den dur, og vi kan ikke blive ved med at stå model til det ene personangreb efter det andet på tidligere eller nuværende byrådskollegaer fra Venstre og Dansk Folkeparti. Vi har haft nogle møder, hvor vi har bedt dem om at stoppe, men det har vi ikke oplevet, at de har gjort, udtalte John Dyrby Paulsen til TV ØST. 

Derfor ønsker borgmesteren nu at skære antallet af politiske udvalg fra ni til syv udvalg i håb om at skabe ro i det stormombruste byråd.

Forsøger at samle et splittet byråd

Klokken 18.00 mødes byrådet for at førstebehandle en ny struktur, der skal gøre det muligt at nedlægge de to udvalg. Det er endnu usikkert, hvilke udvalg der forsvinder, hvis forslaget bliver stemt igennem.

- Vi er alle sammen enige om, at det faktisk er en god idé. Vi har oplevet en del snitfladeproblemer, hvor to sager eksempelvis blev behandlet i tre forskellige udvalg, og det dur simpelthen ikke, siger John Dyrby Paulsen og tilføjer:

- Der var måske samlet set lidt for mange udvalgsposter, derfor har vi valgt at ændre styrelsesvedtægten, og det er vi alle sammen enige i. 

Er det her et forsøg på at samle et splittet byråd i Slagelse Kommune?

- Det kommer an på, hvad det ender ud med. Hvis oppositionen har tænkt sig at køre videre med personangreb, så er der ikke ret meget at samarbejde om. Men hvis oppositionen vælger at lægge det bag sig, så er der et samarbejde. Der er så mange gode ting i gang, så jeg gider ikke spilde min tid på de oppositionangreb, svarer John Dyrby Paulsen.

Borgmester: De kører hårde personangreb

Hvilke udvalg forsvinder?

- Det er ikke helt afgjort endnu. I virkeligheden er der ikke nogen udvalg, som forsvinder, der er bare nogle udvalg, som bliver lagt sammen, siger John Dyrby Paulsen.

Se eller gense indslaget om rød blok med borgmester John Dyrby Paulsen i spidsen, der har smidt blå blok ud af den aftale, der ellers skulle sørge for ro i den konflikprægede kommune de næste fire år.

Hvorfor oprettede I to udvalg efter kommunalvalget, når I nu vil nedlægge dem igen?  

- Fordi vi faktisk troede på, vi kunne få det til at fungere. Men jeg må bare sige, at det ikke rigtig har fungeret i de to måneder. Men der er nogle meget store snitfladeproblemer, der kun vokser sig større hen ad vejen. Det er klart, at når man kun har en opposition, som kører hårde personangreb, så bliver der ikke meget konstruktivt arbejde i udvalgene, svarer John Dyrby Paulsen.

- Nu skal vi drøfte, hvem der skal sidde i de udvalg, tilføjer borgmesteren.

Forsøgte at række hånden ud til oppositionen 

John Dyrby Paulsen erkender desuden, at man blandt andet oprettede to nye udvalg efter kommunalvalget for at skabe en bred konstituering. 

Var det en måde at skabe et flertal i byrådet?

- Det var i hvert fald en del af det. Dengang fik oppositionen væsentlig flere pladser end flertallet, og det var et forsøg på at række hånden ud, siger John Dyrby Paulsen.