Politiet sigter 17 personer efter demonstration i ghetto

Politiet har sigtet 17 personer efter en demonstration i Ringparken i Slagelse i juli.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vold mod politiet, ulovlig maskering og deltagelse i slagsmål.

Det er bare noget af det, som 17 personer er blevet eller vil blive sigtet for efter en demonstration, der foregik 24. juli i år i Ringparken i Slagelse.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det var det kontroversielle parti Stram Kurs, der demonstrerede i Ringparken, og i den forbindelse opstod der uroligheder, forklarer vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Det er det her parti, der spiller på provokation, som demonstrerer i området, og det gør så, at stemningen bliver lidt overophedet, og vi bliver nødt til at gribe ind, siger Lars Feldt-Rasmussen til TV ØST.

17 lokale unge

Der er tale om 17 lokale personer, oplyser vicepolitiinspektøren. Nogle af dem var i forvejen kendt af politiet, mens andre ikke var. 

- Det er meget blandet, men er fortrinsvis unge mennesker med tilknytning til området, siger Lars Feldt-Rasmussen og tilføjer, at der ikke er nogen mindreårige iblandt.

Umiddelbart efter demonstrationen 24. juli var der ingen, der blev anholdt. Ifølge Lars Feldt-Rasmussen er det et større efterforskningsarbejde, der har været i gang siden.

- Det, der sker, når vi ikke har anholdt nogen på stedet, fordi vi har haft travlt med at skabe ro og orden om begivenheden, er, at vi går i gang med et større efterforskningsarbejde for at identificere de her personer, siger vicepolitiinspektøren.

Det var videoovervågning og afhøringer, der ledte politiet til at kunne identificere de sigtede.

- Det er afhøringer af politifolk, der var på stedet, borgere og videoovervågning der gør, at vi kan identificere de her personer, siger Lars Feldt-Rasmussen.

Flere sigtelser kan være på vej

De 17 personer overtrådte, ifølge politiet, ordensbekendtgørelsen og straffeloven. 

Politiet arbejder fortsat med efterforskningen, og det kan derfor ikke udelukkes, at flere personer vil blive sigtet.

- Vi arbejder videre med sagerne, og det kan ikke udelukkes, at der vil komme flere sigtelser, siger Lars Feldt-Rasmussen og tilføjer:

- Grunden til at vi allerede går ud med det nu, før vi kan udelukke flere sigtelser, er at vi er så langt med efterforskningen nu, siger Lars Feldt-Rasmussen.

Det skal nu undersøges, om der er grundlag for at rejse tiltale mod de sigtede. 

Opdatering
Clock01. nov 2018, kl. 12:14
Artiklen er opdateret med vicepolitiinspektør Lars Feldt-Rasmussens kommentarer.