Politiet opretter visitationszone på Motalavej

Efter flere dages uroligheder på Motalavej i Korsør indføres der nu en visitationszone. Politiet frygter, at en konflikt kan føre til brug af våben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indfører nu en visitationszone omkring Motalavej i Korsør. Det sker efter flere dage med uroligheder og slagsmål blandt grupperinger i kvarteret, oplyser politiet.

Visitationszonen gælder fra onsdag den 25. maj 2022 klokken 16.00 til onsdag den 8. juni 2022 klokken 16.00 og betyder, at politiet kan visitere borgere og undersøge tøj, tasker og biler uden at have en konkret mistanke om, at et strafbart forhold er begået af den pågældende.

quote Der er igen en risiko for, at nogen i området vil foretage strafbare handlinger til fare for andres liv, helbred eller velfærd

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Samtidig indføres en såkaldt strafskærpelseszone, som betyder, at straffen for visse former for kriminalitet fordobles, hvis de udføres inden for zonen.

Gammel konflikt ulmer fortsat

De seneste par dage har været præget af uroliger blandt grupperinger på Motalavej i Korsør - et område, der adskillige gange før har været ramt af vold og uroligheder. Lørdag måtte politiet trække stavene, da to grupper af primært yngre mænd var kommet i et meget voldsomt skænderi.

Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne
Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne

13 patruljebiler - herunder flere hundepatruljer fra både den lokale og andre politikredse - endte med at være engageret i politiforretningen.

- Visitationszonen oprettes for at forebygge strafbare handlinger, som indebærer fare for liv, helbred eller velfærd i forbindelse med en voldelig konflikt mellem forskellige grupper i området, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at de i forbindelse med uroen lørdag sigtede to mænd for brud på ordensbekendtgørelsen.
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at de i forbindelse med uroen lørdag sigtede to mænd for brud på ordensbekendtgørelsen. Foto: Nicklas Fohlmann - Sky-Foto

Også i sommeren 2020 og i december 2021 har der været indført visitationszone på Motalavej. Dengang skyldtes det voldelige konflikter mellem to grupperinger i området, og ifølge politiet er det den samme konflikt mellem grupperinger, der har givet anledning til den seneste uro.

- Det er politikredsens vurdering, at de nuværende uroligheder udspringer af den samme uenighed, som de tidligere konflikter udsprang af, og at der dermed er risiko for, at de vil udvikle sig på tilsvarende vis, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er derfor politiets opfattelse, at der igen er en risiko for, at nogen i området vil foretage strafbare handlinger til fare for andres liv, helbred eller velfærd, for eksempel ved brug af våben, lyder det videre fra politiet.

Konflikten mellem de to grupperinger har stået på i mange år. Ifølge TV2 ØST oplysninger kan konflikten spores helt tilbage til 1980'erne, hvor statsløse palæstinensere flygtede fra lejre i Libanon på grund af borgerkrigen i landet.

Flugten bragte flere familier til Motalavej i Korsør, men en gammel konflikt mellem dem forblev uløst, og flere voldelige hændelser har siden blot medvirket til at videreføre konflikten.

Her opretter politiet en visitationszone.
Her opretter politiet en visitationszone. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi