Plejebørn vidnede i retten - konfronterede plejefar med overgreb og blev smidt ud

To kvinder har torsdag afgivet forklaring i Retten i Næstved i sagen, hvor en plejefar er tiltalt for voldtægt og mishandling af sit plejebarn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag har en tidligere plejefar fra Skælskør været for Retten i Næstved, tiltalt for at have voldtaget, mishandlet og truet en plejedatter over en periode på et år frem til 2007.

Pigen var dengang otte år gammel.

To unge kvinder, der også var i pleje hos den tiltalte mand, forklarede i retten, at de dengang konfronterede ham, fordi de mistænkte ham for at have begået overgreb mod den otteårige pige.

Det kom frem, da de afgav forklaring i Retten i Næstved.

Ringede til politiet, som smækkede røret på

Det ene kvindelige vidne har altså som barn været i pleje hos den mand, der er tiltalt for at have begået seksuelle overgreb mod en anden plejedatter.

Vidnet var 13 år, da overgrebene mod den yngre plejesøster ifølge anklageskriftet blev begået.

quote Jeg vidste godt, hvad der skete

Vidne i retten

Hun forklarede i retten, at hun havde set plejefaren sidde på plejesøsterens sengekant med hånden mellem hendes lår uden på bukserne og med den anden hånd rundt om hende. Vidnet beskrev, hvordan hun så dem i tre-fire sekunder, hvorefter plejefaren farede op og smækkede døren i.

En aften i 2007 betroede den otteårige pige sig til vidnet og fortalte, at deres plejefar udsatte hende for overgreb. De to plejedøtre, der torsdag vidnede i sagen, fortalte, at de ringede til politiet, men at de angiveligt ikke troede på dem. Røret blev smækket på. 

Artiklen fortsætter under videoen

Nanna Sommer Hansen, som selv boede hos plejefaren som barn, var mødt op i retten for at støtte pigen.

Vidne: - Jeg vidste godt, hvad der skete

Den anden kvinde, der torsdag vidnede i sagen, boede hos plejeforældrene i tre måneder, men blev smidt ud af plejefaren.

Hun boede også hos manden og hans hustru samtidig med den pige, der ifølge anklagemyndigheden fra 2006 til 2007 blev udsat for daglige overgreb og adskillige voldtægter.

Her kan du få overblik over den sag, som plejefaren tidligere er dømt for. Der er endnu ikke faldet dom i den nye sag, og plejefaren nægter sig skyldig.

Grafik: Nick Abildgaard

I retten forklarede vidnet, at den yngre plejedatter fortalte hende, at plejefaren havde tvunget hende til oralsex, at han havde onaneret foran hende og rørt ved hende. Det konfronterede vidnet plejefaren med og kaldte ham pædofil, forklarede hun, men hun blev med det samme bedt om at pakke sine ting.

Dermed endte vidnets ophold hos plejefamilien.

- Jeg vidste godt, hvad der sketefortalte vidnet i retten. Hun er så påvirket af sagen, at hun begyndte at græde i retten.

Det var altid ham, der skulle putte hende

Den unge kvinde fortalte også i retten, at hun dengang så plejefaren slå den forurettede otteårige pige. Hun havde tit blå mærker. Vidnet så hende også komme gående hånd i hånd med plejefaren hele dagen, og den yngre plejedatter gik ifølge vidnet ikke i skole.

Ifølge vidnet skulle plejefaren desuden altid hjælpe den otteårige pige med at bade, det var altid ham, der skulle putte hende, og hun skulle altid med i stalden når der skulle fodres selvom hun råbte og skreg.

Vidnet forklarede, at hun efterfølgende fortalte det til møder med kommunens sagsbehandler, hvor plejefaren også deltog. Her fik hun angiveligt at vide, at hun kun sagde det for at få opmærksomhed. 

Tiltalte nægter sig skyldig

Den tiltalte er i dag 63 år og nægter sig skyldig i det, han er tiltalt for.

Den tiltalte mødte ikke op i Retten i Næstved torsdag. Han har angivet som grund, at han er ramt af en svær stressreaktion, som er udviklet af tidligere retssager og domsfældelser og en følelse af at være forfulgt af samfundet. 

Dommer Anders Martin Jensen mente dog ikke, at den tilgængelige lægeerklæring dokumenterer, at den tiltaltes fravær fra retsmødet er berettiget.

Der ventes at falde dom i den aktuelle sag fredag.

Han er tidligere dømt for overgreb begået mod tre søstre, der var i pleje hos ham og hans hustru fra 1999 til 2005.

Tre af pigerne deltog i TV2-dokumentaren "Anbragt i helvede". Se klip fra dokumentaren her: