¨

Patienter i slagsmål på Slagelse Sygehus

Familiens forældre og to børn på henholdsvis 7 måneder og fire år var tidligere torsdag indlagt her på Slagele Sygehus. Foto: René Lind - Lind Foto

Et besøg på Slagelse Sygehus udviklede sig ganske voldsomt mandag aften.

Normalt tager man på sygehuset for at få det bedre. Men mandag aften var det ikke just sådan det gik for to patienter på Slagelse Sygehus.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi fortæller nemlig i deres døgnrapport, at to kvinders sygehusbesøg udviklede sig ganske voldsomt.

De to kvinder på henholdsvis 39 og 20 år sad begge i venteværelset til samme afdeling på sygehuset. Af ukendte årsager kom de to kvinder dog op at skændes, og det førte senere til håndgribeligheder.

Klokken 21.05 ankom politiet til afdelinge. Her blev den 39-årige kvinde anholdt og sigtet for vold mod den 20-årige kvinde, som er fra Holbæk. Den 39-årige blev taget med til politistationen, hvor hun blev afhørt i sagen. Efter afhøringen blev hun kørt tilbage til sygehuset.

Vold og trusler på sygehusene

Voldsomme konfrontationer patienter imellem eller mellem patienter og personale er ikke ukendt på landets sygehuse. Det problem satte TV2 ØST fokus på tidligere på året.

En undersøgelse foretaget af Dansk Sygeplejeråd og Megafon om, for den viser, at 37 procent af alle sygeplejersker inden for et år er blevet udsat for vold eller trusler.

Dengang fortalte sygeplejerske Steen Sejrsbøl Nielsen fra Slagelse Sygehus, at situationen ofte eskalerer, når patienter og pårørende har svært ved at affinde sig med den ventetid, der kan være på en afdeling, hvor personalet hele tiden skal prioritere de patienter, der er mest akutte.

- Så kan de komme helt op i ansigtet på én og sige: ”Nu vil jeg krafteddermame se en læge, og det skal være nu”, fortalte Steen Sejrsbøl Nielsen.

Den udvikling blev kaldt "foruroligende" af Ulla Birk Johansen, næstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland.

- Det er en meget, meget rystende oplevelse for de sygeplejersker, der oplever vold og trusler. Det opleves også som uretfærdigt eller frustrerende, fordi det ikke var intentionen for sygeplejerskens side at skabe en konflikt i mødet med borgeren. Vi oplever også medlemmer, som smider håndklædet i ringen og siger: Det er ikke her, jeg skal være, hvis jeg skal udsættes for den slags, fortalte hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App