Nyt vandsportscenter risikerer kraftig amputering

Den ene mole i det nye vandsportscenter risikerer at blive lukket for offentligheden. Det skyldes, at betonen er i dårligere stand end først antaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdet med renoveringen af ydermolerne i det nye vandsportscenter i Halsskov i Korsør er i fuld gang. Men nu viser det sig, at betonen er i langt dårligere stand end først antaget.

- Det er meget ærgerligt, men der er jo ikke noget af gøre ved det, siger Villum Christensen (LA), der er formand for Erhvervs- og Teknikudvalget i Slagelse Kommune.

Hvis skaderne skal udbedres, vil det koste omkring fire millioner kroner, og de penge vil udvalgsformanden ikke kaste efter projektet.

- Jeg kan ikke se, vi lige pludselig kan hive alle de penge op. Vi har lige vedtaget et budget, og der er mange ting, vi gerne vil, siger han.

Mole skal afspærres

Derfor har Erhvervs- og Teknikudvalget i stedet indstillet til, at hele sydmolen skal spærres af for besøgende.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men projektet står jo ikke og falder med den mole alene. Det vil bare betyde, at så er den mulighed der ikke, men der er 38 andre muligheder i det der vandsportscenter, siger Villum Christensen.

Første etape af vandsportcentret blev indviet sidste år. Der er anlagt toiletbygning og et udspringstårn, og projektet har i forvejen kostet skatteyderne omkring 13 millioner kroner. 

I sommers afslørede dykkerundersøgelser, at de spunsvægge og betonsøjler, der holder molerne, er gennemtærede, og at flere betonpæle er knækket, hvilket efterfølgende førte til, at området blev afspærret.

Politikerne i økonomiudvalget skal mandag tage stilling til, om sydmolen skal lukkes, og efterfølgende skal det godkendes af byrådet.