Tidligere havnechef frygter for sikkerhed i vandsportscenter

Korsørs tidligere havnechef, Flemming Erichsen (S) vil have Halsskov Havn afspærret, fordi han frygter for sikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen ved, hvor farligt det er at opholde sig på Halsskov Havn i Korsør, selvom Slagelse Kommune allerede har afsat 12-13 millioner kroner til et nyt vandsportscenter samme sted.

En ny dykkerundersøgelse af den 575 meter lange kajkant i det gamle færgeleje er netop afleveret til Slagelse Kommune, men ingen eksperter har endnu konkluderet på dykkernes helt nye dokumentationer af de mange huller i de tynde spunsvægge og knækkede betonpæle.

Det skriver Sjællandske.

Tidligere havnechef i Korsør, Flemming Erichsen (S) er med sin årelange erfaring ikke i tvivl. Han mener, at afspærringer i vandsportscenteret er nødvendige, indtil der er vished for, hvor stor risikoen for kollaps af kajkanterne og jordfaldshuller er.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Ivan Nielsen

Drøfter risiko på møde

På mandag skal politikerne i Erhvervs- og Teknikudvalget drøfte, hvor farligt det er for publikum at bruge vandsportscenteret. Til Sjællandske siger medlem af udvalget Flemming Erichsen (S) i dag:

- Vi må spærre det yderste af molerne af for offentligheden.  Jeg tror, at det er meget slemt, for en tommelfingerregel siger, at spunsvægge holder i 50 år, når de vedligeholdes. Halsskov Havn er indviet i 1957, og der har ingen vedligeholdelse været de seneste 20 år, siger han. 

Han tilføjer, at han nødig vil være der, hvis betonkajerne pludselig skrider i vandet på grund af »papirtynde« spunsvægge.

 
  Foto: Ivan Nielsen