¨

Ny uddannelse på vej til Slagelse – nu kan du blive markedsføringsøkonom

I Slagelse kan de nu åbne dørene til den nye uddannelse markedsføringsøkonom. Hos Zealand Sjællands Erhvervsakademi glæder man sig.

Nu kan man læse til markedsføringsøkonom hos Zealand Sjællands Erhvervsakademi, når de åbner den nye uddannelse til sommer næste år. Arkivfoto. Foto: Erhvervsakademi Sjælland

Fra næste sommer bliver det muligt for at læse til markedsføringsøkonom i Slagelse.

Zealand Sjællands Erhvervsakademi har nemlig fået godkendt den toårige uddannelse.

Det kom frem, da Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) offentliggjorde listen over nye uddannelser tirsdag.

Der er virksomheder, som synes, det er en spændende profil at få ind i virksomheden

Vibeke Toft Müller, akademi-chef, Zealand Erhvervsakademi Sjælland

Nyheden bringer glæde hos Vibeke Toft Müller, der er Zealands akademi-chef for afdelingen i Slagelse. Hun vil se frem til at tage imod op mod 30 nye studerende til studiestart i 2020.

Efter hendes mening er interessen for at blive markedsføringsøkonom stor.

- Jeg er rigtig glad for, at vi kan åbne denne uddannelse, fordi jeg er helt sikker på, at der er mange, der gerne vil læse til markedsføringsøkonom i vores område. Vi har haft mange henvendelser fra ZBC (Zealand Business College, red.) og Slagelse Gymnasium. Jeg er sikker på, at der er mange, der vil synes, det er en god uddannelse, siger Vibeke Toft Müller.

- Samtidig har vi lavet en analyse, der viser, at der er aftagere til uddannelsen. Der er virksomheder, som synes, det er en spændende profil at få ind i virksomheden, tilføjer hun.

19 nye uddannelser på vej – også i Kalundborg

På landsplan har Uddannelses- og Forskningsministeriet godkendt 19 nye uddannelser.

Udover Slagelse har også Kalundborg fået grønt lys til den nye maskinmesteruddannelse. Den vil starte op i sommeren 2021, hvor de forventer at optage mellem 25 og 30 nye studerende.

Jeg tror, vi har landet seks nye uddannelser inden for de sidste tre år. Og det giver et godt miljø i Kalundborg

Martin Damm (V), borgmester, Kalundborg Kommune

Flere parter har arbejdet længe på at få en ny maskinmesterskole til området - blandt andet virksomheder fra industrien, Kalundborg Kommune, maskinmesterskolen, Region Sjælland og lokale folketingspolitikere. Så glæden var stor hos Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), da de fik aftalen på plads.

- Det kommer til at betyde, at vi får endnu en uddannelse. Jeg tror, vi har landet seks nye uddannelser inden for de sidste tre år. Og det giver et godt miljø i Kalundborg, sagde han til TV2 ØST tirsdag.

I Slagelse vil man som markedsføringsøkonom blive uddannet til at hjælpe virksomheder med deres markedsføring. Samtidig får man en administrativt økonomisk uddannelse. Man kan få job inden for blandt andet international handel, salg eller reklamebranchen.

Akademi-chef Vibeke Toft Müller tror på, at man kan få et godt samarbejde mellem den nye uddannelse markedsføringsøkonom og serviceøkonomuddannelsen, som kan berige hinanden.

Udover den nye uddannelse i Slagelse kan man også som noget nyt læse til finansøkonom hos Zealand Sjællands Erhvervsakdemi i Holbæk fra i sommer i år. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App