¨

Mangel på kvalificeret arbejdskraft: Ny uddannelse åbner i Holbæk - minister roser tiltaget

De unge kan søge ind på uddannelsen til kvote 2-fristen den 15. marts eller den endelige frist den 5. juli. Foto: Erhvervsakademi Sjælland

Til sommer kan man læse til finansøkonom i Holbæk. Det skal løse udfordringen med den manglende kvalificerede arbejdskraft uden for de store byer.

Uddannelses- og forskningsministeren kalder det en konkret løsning på manglen af kvalificeret arbejdskraft uden for de store byer.

For til sommer slår Erhvervsakademi Sjælland dørene op for en helt ny uddannelse i Holbæk – nemlig den to-årige uddannelse til finansøkonom.

- Det er godt, at vi på en fleksibel måde giver unge i Nordvestsjælland nogle nye muligheder for uddannelse, udtaler Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers (V) i en pressemeddelelse.

- Samtidig er uddannelsesstationen med til at løse et konkret behov for kvalificeret arbejdskraft, fra virksomhederne i området. Regeringen vil give bedre muligheder for at tage en uddannelse uden for de store byer, og jeg er glad for, at Erhvervsakademi Sjælland, kommunen og virksomhederne er gået sammen om at løse en konkret udfordring.

25 lokale virksomheder står klar

25 lokale virksomheder står klar til at samarbejde med de kommende elever samt at tilbyde praktikpladser.

- Det er en rigtig glædelig dag for Holbæk Kommune. Finansøkonomuddannelsen er efterspurgt af både de uddannelsessøgende og af erhvervslivet, så det er meget positivt for hele Nordvestsjælland, at vi nu får uddannelsen, lyder det fra Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i pressemeddelelsen.

- Sjælland har færrest uddannelsespladser i forhold til indbyggertal, og her i Nordvestsjælland har vi færrest på Sjælland. Det lave uddannelsesniveau skyldes blandt andet, at mange er nødt til at flytte for at få en uddannelse. I Holbæk Kommunalbestyrelse arbejder vi derfor på at tiltrække flere uddannelser til vores område, siger hun.

De unge kan søge ind på uddannelsen til kvote 2-fristen den 15. marts eller den endelige frist den 5. juli.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App