Nu går arbejdet på nyt betalingsanlæg i gang

I går tog A/S Storebælt første spadestik til et nyt betalingsanlæg på broen. Arbejdet kommer til at foregå i faser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I slutningen af det nye år er det planen, at et nyt og opgraderet betalingsanlæg skal stå klar til at tage imod den stigende trafik over Storebæltsbroen.

Og nu er arbejdet gået i gang, skriver Storebælt A/S i en pressemeddelelse.

Processen kommer til at foregå i faser, hvor arbejdet bevidst er lagt i de perioder, hvor der forventes mindst trafik.

- Det er en vigtig prioritet, at vores kunder påvirkes mindst muligt. Vi gør os derfor umage med at udføre arbejdet i de perioder, hvor vi kan se, at trafiktallene er lavest, siger Jens Kjær Nielsen, der er chef for Storebælts betalingsanlæg.

Flere ekspresbaner på vej

Frem til uge 50 vil vejbanerne i midten af anlægget, nummer 15 og 16, være lukket. De bliver så åbnet igen for at gøre plads til juletrafikken, og så bliver arbejdet genoptaget i starten af det nye år.

- Formålet med at opgraderingen er at fremtidssikre betalingsanlægget, så det kan tage imod den voksende trafik og samtidig give det stigende antal kunder, som benytter automatisk betaling i form af PayByPlate eller BroBizz, en bedre service, siger Jens Kjær Nielsen.

Opgraderingen betyder blandt andet, at der vil komme flere ekpresbaner til den, der benytter netop PayByPlate eller BroBizz. Her får bilisterne lov til at køre 50 kilometer i timen.

Betalingsanlægget på Storebæltsbroen har 20 år på bagen.