¨

Nyt betalingsanlæg på Storebæltsbroen kommer til næste år

Betalingsanlægget forventes at stå færdigt til efteråret næste år. Foto: Storebælt

Til efteråret 2019 kommer der nyt betalingsanlæg på Storebæltsbroen.

Med 20 år på bagen skal betalingsanlægget ved Storebæltsbroen fornyes.

A/S Storebælt har netop indgået en aftale med norske Q-Free, som skal stå for det nye betalingsanlæg. Det kommende anlæg skal gøre det både hurtigere og nemmere for bilister at komme over Storebæltsbroen.

- Det nye betalingsanlæg bliver en version2.0. Det betyder, at vi vil kunne give kunderne en endnu bedre serviceoplevelse, end det vi kender til i dag, siger Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg, i en pressemeddelelse.

Vil stå færdigt i 2019

Det nye betalingsanlæg betyder, at der kommer flere ekspresbaner til bilister, som bruger PayByPalte eller BroBizz og hastigheden sættes op til 50 kilometer i timen.

Læs også Skandaleramt italiensk koncern blev forbigået på Storebæltsudbud

A/S Storebælt forsikrer samtidig, at det overgangen til det nye betalingsanlæg ikke vil komme til at påvirke trafikanterne. 

Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne tirsdag fortælle, at den italienske koncern Autostrades datterselskab Autostrade Tech Spa. var med i opløbet om at modernisere betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

Og det er netop den koncern, som den italienske stat holder ansvarlig for brokollapset på Morandi-broen i Genova i sidste uge.

Betalingsanlægget forventes at stå færdigt til efteråret næste år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App