To mænd sigtet for at overtræde deres zoneforbud ved Motalavej

De to mænd på henholdsvis 19 og 21 år kan nu forvente et retsligt efterspil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To mænd har overtrådt deres zoneforbud, som de fik efter de uroligheder, der fandt sted i området ved Motalavej i Korsør i sidste uge.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De to mænd er henholdsvis 19 og 21 år og begge fra Korsør. Zoneforbuddet blev meddelt torsdag aften i sidste uge, men allerede tirsdag aften overtrådte begge mænd altså forbuddet, da de blev stoppet af en patruljebil på Egernsundvej i Korsør.

Kan give fængselsstraf

Ifølge politiet kan begge mænd nu forvente et retsligt efterspil. Overtrædelse af et zoneforbud medfører normalt en straf på syv dages ubetinget fængsel.

- Det er ikke på nogen måde acceptabelt, når personer og grupperinger skaber uro og utryghed, som vi har oplevet det i området ved Motalavej. Derfor holder vi et meget skarpt øje med, at de personer, der har fået et zoneforbud, ikke færdes eller tager ophold i området. Overtrædelse af et zoneforbud straffes normalt hårdt, og hvis vi fortsat oplever personer, som optræder særligt utryghedsskabende eller i øvrigt begår vold, uro og uorden, kan de pågældende se frem til, at de vil blive mødt med et zoneforbud, siger politiinspektør Tom Trude i en pressemeddelelse og fortsætter:
 
- Vi er opmærksomme på, at der de sidste fem dage har været ro i området, og det er vi naturligvis meget tilfredse med og hilser alle initiativer, som kan medvirke til at skabe ro og tryghed i området velkommen.

24 personer anholdt efter uroligheder

Zoneforbuddet blev meddelt til to af de personer, som blev anholdt i forbindelse med uroligheder ved Motalavej torsdag aften i sidste uge.

Her blev 24 personer anholdt, efter to grupper bevæbnet med slagvåben var ved at tørne sammen ved en af boligblokkene ved Motalavej.

Zoneforbuddene gælder i foreløbigt en måned og betyder, at personerne ikke må færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor deres utryghedsskabende adfærd har fundet sted.